.

.

TOTS 21

Aquests serà el primer cap de setmana que es pot anar arreu de Catalunya. Foto: ACN

Aquest divendres arrenca el primer cap de setmana amb mobilitat flexibilitzada, i ho fa amb una crida a la màxima prudència des del Govern. Un cap de setmana en què el Servei Català de Trànsit preveu que es faran, només des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, uns 930.000 desplaçaments amb vehicle privat cap a la resta del país. Tot plegat mentre l’evolució de la pandèmia continua estancada, i fins i tot amb alguns indicadors que alerten d’un possible creixement.

Per això, els Departaments de Salut i Interior insisteixen que només es poden fer desplaçaments sols o bé amb la bombolla de convivència, per evitar que el coronavirus torni a escampar-se. La consellera de Salut, Alba Vergés, demana un últim esforç. ‘Avui demanem més prudència que mai. En els moments de més obertura i en els moments de recuperació també han de ser aquells moments de dir estem recuperant part de l’activitat, ho podem fer amb la prudència mantenint les mesures’, ha afirmat a RAC1.

De fet, per controlar que es compleix la resolució del Procicat, i només es viatja amb els convivents, els Mossos instal·len a partir d’aquest divendres prop de 400 controls arreu de Catalunya, concentrats sobretot a les carreteres que van cap a la muntanya i cap a la costa. També hi haurà controls als accessos dels parcs naturals. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, recorda que és imprescindible dur el certificat d’autoresponsabilitat i documents que acreditin que les persones que viatgen viuen juntes. Si ho incompleixen, la policia els pot multar.

Aquell que no acrediti el certificat d’autoresponsabilitat d’una banda, acompanyat de qualsevol document com el certificat de convivència, llibre de família, DNIs de les persones que vagin en aquest vehicle i tinguin el mateix domicili estarà incomplint les mesures restrictives de la resolució que està vigent actualment

Protecció Civil adverteix que des d’aquest dilluns, coincidint amb l’obertura de la mobilitat, han caigut a la meitat els certificats d’autoresponsabilitat. Per això recorden que són necessaris sempre que es vulgui sortir de la comarca, sigui quin sigui el motiu.