.

.

TOTS 21

L'alcalde, amb un grup de participants

L’alcalde, amb un grup de participants

Un total de 127 dones de totes les edats es van donar cita per participar a la 18ena Trobada de Roda de Berà, arribades des de diferents racons del país. Hi van assistir membres de l’Orfeó de Sants, del Taller de Riudoms, de l’associació Arts i Cultura de la Pobla de Mafumet, del Taller de Rodonyà, de Calafell i la Bisbal del Penedès, de l’Escola de Puntaires del Garraf, de l’associació Fil i Buixet de la Pobla de Montornès, Puntaires de Cunit, de la Cultural mestresses de casa de Constantí, de l’associació de Puntaires Cubellenques, de l’associació de Puntaires de Torredembarra, de l’entitat Gent Gran de Gelida, del taller Santa Úrsula del Vendrell, de l’associació Portuària de Tarragona, i, com no podia ser d’altra forma, membres del grup de Puntaires de Roda de Berà.

Des de les 10 del matí totes elles van compartir experiències i consells, i van gaudir d’una estona en bona companyia. A 2/4 d’11 del matí les autoritats, l’alcalde Pere Virgili, la regidora de Cultura, Teresa Ferré, i els regidors Manel González i Cèlia Treserres, van donar-les-hi la benvinguda. Seguidament, Joana Badia, rapsoda altafullenca, directora de teatre i dinamitzadora cultural, va interpretar el poema ‘La Puntaire’, de Manuel Ribot i Serra (1882). Els regidors Josep Antoni Benedicto i Rafael Luna també van passar per la plaça a saludar a les participants.

Al voltant de la 1 de la tarda es va lliurar a cada puntaire l’obsequi commemoratiu d’aquesta edició, una ampolla d’oli d’oliva verge extra amb l’etiqueta de la trobada.

Un art que passa d’àvies a netes

Des de les diferents associacions de puntaires s’intenta que aquest art amb més de quatre segles d’història no es perdi. Cada any assisteix a la trobada alguna nena o noia que demostra que el futur d’aquesta pràctica està assegurat. En aquesta edició les més joves van ser la Núria i la Marina, dues torrenques de 9 anys d’edat. La Núria, qui va començar gràcies a la seva àvia ara fa tres anys, va convèncer a la seva amiga Marina per tal que ho provés, i a aquesta li va agradar tant que tan sols un any després és ja tota una experta.