.

.

TOTS 21

José Rodríguez i Josep Maria Andreu, anunciat l’acord de desvinculació. Foto: Tarragona21

El Nàstic i Promoesport han fet públic avui l’adéu de l’empresa de gestió esportiva i la seva desvinculació tant de la gestió professional com accionarial del Nàstic, una decisió que ja estava presa des del gener passat, però que no s’ha volgut fer pública fins acabar la temporada.

José Rodríguez, màxim responsable de Promoesport, i el president grana, Josep Maria Andreu, han comparegut aquest matí davant la premsa per anunciar un acord de trencament que ja era conegut a la ciutat i que inclou la venda del 20 per cent de les accions de Promoesport a accionistes membres de Consell d’Administració de la societat grana. Rodríguez s’ha mostrat «satisfet» per «haver acomplert l’objetiu pel què ens havien cridat», que era sanejar el monumental dèficit de l’entitat, de nou milions d’euros, i mantenir l’equip a Segona Divisió.

Rodríguez ha volgut descatar que en els cinc anys en què ha estatal Nàstic s’ha creat un vincle emotiu amb el seu president i el Consell d’Administració.

La primera temporada el Nàstic va quedar a un gol del retorn a la Segona Divisió A, que es va aconseguir un any després gràcies al campionat de lliga del grup tercer de Segona Divisió B que va servir per jugar l’eliminatòria de campions contra la SD Huesca i així retornar a la categoria del plata del futbol nacional.

La tercera temporada l’equip es va quedar a un pas de l’ascens a LaLiga Santander en un campionat de lliga on el Nàstic va acabar tercer i va jugar la promoció d’ascens contra el CA Osasuna. Les dues últimes temporades, també a la LaLiga 1|2|3, l’equip ha tancat el campionat en el catorzè i quinzè lloc de la classificació mantenint-se al futbol professional.

Només dos fets no han acabat d’arrodonir la feina: «No haver pujat a Primera Divisió» i haver comprat accions, «que impedien al Consell d’Administració actuar amb llibertat per prendre decisions sobre nosaltres», quan en la temporada passada el Nàstic ja a patir per mantenir la categoria. La legislació, a més, impedeix una empresa tenir el 5 per cent de les accions de dos clubs, fet que lligava de mans Promoesport si decidia invertir en altres clubs.

Rodríguez ha destacat la seva satisfacció per un projecte esportiu que ha comportat que l’equip tingui un elevat nivell competitiu de manera que hagi provocat que nombrosos clubs anessin al darrere dels seus jugadors o que hi hagués 19 internacionals a les seves files. «En condicions normals, el Nàstic hagés pogut lluitar per pujar a Primera amb el planter que té», ha reconegut, i ha responsabilitzat «als entrenadors i els jugadors» el patiment de les darreres dues temporades. Molt dilomàticament ha afirmat que «potser la gestió d’entrenadors no ha estat l’adecuada o potser no hem encertat en els jugadors». «Que es perdi al camp del Sevilla Atlètic (equip que ja havia baixat a Segona B), i que jugava amb cinc juvenils no és un problema de l’entrenador, sinó dels jugadors» ha declarat Rodríguez per repartir les culpes.

Rodríguez ha lloat la tasca feta per l’anterior director esportiu, Emilio Viqueira, incorporant 1 jugadors, amb 19 internacionals absoluts.

Per la seva part, Andreu ha anunciat que la decisió de la separació mútua es va prendre al gener i es buscava «no trencar la dinàmica de l’equip fins a final de temporada» provocant una desestabilització innecessària amb un anunci avançat.

J. Garcia