.

.

TOTS 21

Des de la Biblioteca Mestra Maria Antònia es dóna el tret de sortida al procés participatiu «Bookteens». Aquest procés sorgeix de la voluntat d’oferir serveis als nois i noies de la vila, a partir dels 12 anys. El projecte engega amb diverses accions adreçades als/les joves de la franja d’edat de 12 a 16 anys, i es preveu que en el futur s’ampliarà a la resta d’edats.

Les claus del projecte són, en primer lloc, dotar d’eines al jovent per tal que puguin dir la seva, mitjançant reunions informatives i dinàmiques que propiciïn la seva integració en la vida activa de la biblioteca. En segon lloc, es preveu crear un espai a la biblioteca d’ús preferent, on atendre les seves demandes, fomentant la seva autonomia i participació.

Per tal de donar a conèixer els espais disponibles de la Biblioteca s’ha organitzat una nit d’activitats que tindrà lloc el pròxim 28 de juliol, a partir de les 20 h. Començarà amb un joc en format Escape-room (joc d’escapada en viu), que està tan de moda darrerament, i que es titula  «Biblioescape: un cadàver a la biblioteca». Un joc que estarà ple de misteris i enigmes que hauran de resoldre per poder sortir de l’equipament, amb un màxim de vint-i-cinc minuts per grup.
La nit seguirà amb un sopar compartit, la presentació del concurs «Dissenya el teu espai» i racons de conta contes. El concurs «Dissenya el teu espai», compta amb unes butlletes que els/les joves podran usar per proposar quin espai de la biblioteca consideren el més adequat per a ells/elles i com el voldrien perquè puguin gaudir amb més autonomia.
Per concretar aquest procés participatiu s’ha comptat amb un grup d’opinió, a l’estil de Focus group, format per joves de la vila que tenen molta experiència en l’acció cívica, com també amb personal de diversos departaments de l’Ajuntament (centre obert Capicua, PIJ, Participació Ciutadana i Esports).
Per a més informació i inscripcions podeu contactar per correu electrònic o al 977 64 31 75.