.

.

TOTS 21

La Clínica Biogest de Reus ha organitzat la 1era. Jornada sobre la Reproducció Assistida

La Clínica Biogest de Reus ha organitzat la 1era. Jornada sobre la Reproducció Assistida

Degut a l‘increment de les consultes sobre la infertilitat també a la nostra demarcació i amb l’objectiu de resoldre dubtes i explicar les diferents causes sobre aquesta qüestió, la Clínica Biogest de Reus ha organitzat la 1era. Jornada sobre la Reproducció Assistida a la demarcació de Tarragona, el proper 20 de març a Reus, Hotel NH, a les 18.00h.

En els darrers anys, i degut a diferents factors, cada vegada es triga més a prendre la decisió de formar una família i, quan aquesta es pren, en diverses ocasions l’embaràs s’endarrereix en excés. I és que entre un 15% i un 17% de les parelles en edat reproductiva tenen problemes de fertilitat, unes 800.000 a tot l’Estat, una tendència que sembla creixent degut a diferents factors.

L’objectiu és que tots aquells interessats puguin conèixer quins poden ser el motius de la infertilitat i com solucionar-los. La jornada comptarà amb els millors especialistes de la demarcació i exposarà les causes naturals, laborals, econòmiques i socials; les diferents alternatives terapèutiques, l’aportació en aquest àmbit de l’industria farmacèutica i els diferents mètodes per tal d’obtenir un embaràs.

El director mèdic de Biogest, el Doctor Jordi Aragonès Sanahuja, destaca que el ritme social que actualment viu la nostra societat no va d’acord amb el cicle natural de la dona, doncs la “màxima fecunditat, que és la possibilitat d’aconseguir l’embaràs en un cicle, és d’entre un 20 i un 25% i , a la vegada, si es mira per edats, sabem que aquest pic màxim és al voltant dels 25 anys de la dona”. D’aquestes xifres, s’explica que més de 4 milions de nens a tot el món hagin nascut gràcies a les tècniques de reproducció assistida.

Aquesta 1era. Jornada sobre la Reproducció Assistida a la demarcació també tractarà sobre la preservació de la fertilitat com a conseqüència dels tractaments oncològics i aclarirà els diferents mètodes de reproducció assistida i els millors per a cada cas.

Programa de la jornada:

18:00h Benvinguda als assistents a i objectius de la jornada.

18:30h. “Per què no puc tenir un fill?” Exposició de les causes per les quals les parelles no poden tenir un fill, a càrrec del Dr. Jordi Aragonès, director de Biogest i
Director Adjunt de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Sant Joan de Reus.

18:45h “Tractaments per lluitar contra la infertilitat” a càrrec de la Dra. Míriam Balañà, Biòloga.

19:10h “Altres solucions per a la infertilitat” a càrrec de la Dra. Carolina Mata, Biòloga.

19:30h “Quines ajudes aporta la indústria farmacèutica?” A càrrec del Dr. Jordi Aragonès.

19:40h Taula rodona: “Per què no puc tenir un fill?” En aquest espai s’atendran preguntes i dubtes dels assistents.

20.00h Cloenda de la jornada amb un aperitiu.