.

.

TOTS 21

Una imatge del passeig de Sant Antoni. Foto: Marc Colilla.

Una imatge del passeig de Sant Antoni. Foto: Marc Colilla.

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest matí el projecte de rehabilitació del baluard de Sant Climent, ubicat a l’antic solar de l’Hostal del Sol, al passeig de Sant Antoni; projecte que ha presentat l’Ajuntament de Tarragona amb voluntat d’arranjar aquest monument i la zona on està ubicat.  

La consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, s’ha mostrat molt satisfeta davant la notícia, ja que «aquest es el primer pas per tirar endavant el projecte d’enjardinament previst per aquest indret». Des de Parcs i Jardins, amb el treball transversal de la conselleria de Patrimoni, s’ha fet una tasca molt acurada «per guanyar aquest espai a la ciutat i convertir-lo en un mirador excepcional». El projecte s’entén com una continuïtat des del parc de la Diputació, passant pel passeig, amb les pèrgoles i finalitzant aquí.  

El baluard de Sant Climent és un monument declarat Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIN) i es va construir durant el segle XVII per tal de reforçar les muralles romanes i medievals de Tarragona. Després de la Guerra del Francès, el baluard va quedar inservible; però forma part del conjunt d’altres fortins de la ciutat, símbol d’un moment de setge en la història de la ciutat de Tarragona.