.

.

TOTS 21

Un dels matxets decomissats a casa de l'home acusat d'assaltar clients de prostitutes

Un dels matxets decomissats a casa de l'home acusat d'assaltar clients de prostitutes

Un home de 50 anys ha ingressat a presó acusat d’assaltar clients de prostitutes al Tarragonès i el Baix Camp. L’individu amenaçava amb gran violència les seves víctimes amb una arma de foc per robar-los diners i també agredia les meretrius. Segons han informat els Mossos, el lladre va ser detingut el 3 de juny al Vendrell juntament amb una dona de 50 anys, que posteriorment va ser alliberada amb càrrecs, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb violència, dos delictes de detenció il·legal, un d’agressió sexual, un de tinença il·lícita d’armes i una falta de lesions. Els tres robatoris es van cometre entre el 29 de maig i el 2 de juny a Tarragona, Reus i Salou.

A partir dels fets denunciats es va iniciar una investigació que va permetre descobrir que un individu controlava diversos punts on s’exercia la prostitució en determinades carreteres. Seleccionava les possibles víctimes i les assaltava aprofitant que es trobaven dins del seu vehicle amb una prostituta. Amenaçava els clients amb una arma de foc i, amb gran violència, els robava els diners. Posteriorment extorquia les víctimes a les quals reclamava quantitats importants de diners. En un dels robatoris l’agressor va retenir el client d’una prostituta contra la seva voluntat i el va obligar a conduir cap a un indret poc transitat de l’autovia de Reus a Tarragona. Un cop al lloc va agredir-lo a ell i a la prostituta.

En un altre robatori el lladre va entrar al domicili on es trobava el client amb la prostituta. Va agredir-los físicament als dos, va amenaçar-los amb una arma de foc i va agredir sexualment a la noia. La investigació va permetre localitzar el vehicle relacionat amb els fets delictius i es va posar en marxa un dispositiu policial per tal de poder detenir l’agressor.

Armes i matxets a casa de lladre

Finalment, el 3 de juny a la localitat del Vendrell, els mossos van detenir el presumpte lladre i a la seva dona, quan circulaven amb l’esmentat vehicle. En el moment de la detenció es va localitzar dins del turisme diferents estris que, presumptament, utilitzava per agredir les víctimes. També hi havia cinta americana, munició per l’arma de foc, dues cadenes d’or, dos ordinadors portàtils i una cartera amb diversa documentació de les víctimes que assaltava. Un cop en dependències policials, el detingut va confessar que tenir planificada la seva imminent fugida a Romania amb la seva parella. Tot apunta que aquesta l’ajudava a planificar els robatoris, encara que no hi participava directament.

Arran de la declaració del principal implicat, els mossos van efectuar una entrada al domicili dels detinguts. Durant l’escorcoll es va localitzar una arma de foc llarga i retallada de doble canó, un matxet, una pistola detonadora, projectils de fogueig, així com documentació i justificants de pagaments de les víctimes a les quals extorquia. El 5 de juny, els detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 de Tarragona. El jutge va decretar l’ingrés a presó de l’home i la llibertat amb càrrecs per a la dona.