.

.

TOTS 21

Via del tren al seu pas per Cambrils. Foto: Berta Ruiz/RevistaCambrils

Via del tren al seu pas per Cambrils. Foto: Berta Ruiz/RevistaCambrils

L’associació Promoció del Transport Públic (PTP) organitza la xerrada Què fem amb el tren?, que  té per objectiu defensar que la via que actualment travessa el centre Salou i Cambrils no s’elimini, sinó que es transformi en un tren-tram.  Per explicar-ho, l’entitat ha convocat aquest acte el proper dijous, 12 de març, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural de Cambrils, i dissabte 14 de març,a la mateixa hora, al Cafè del Far de Salou.

L’any 2016 està prevista l’entrada en servei de la variant ferroviària que eliminarà el pas dels trens  més perillosos de les ciutats de Salou i Cambrils. Segons l’associació, els alcaldes de Salou, Pere Granados, i de Cambrils, Mercè Dalmau, han demanat a Foment que s’aprofiti l’ocasió per desmantellar immediatament les vies del centre i, conseqüentment, el servei de rodalies inclosos que ara passen per les estacions de l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils i Salou.

La PTP recorda que cada any uns 670.000 viatgers utilitzen aquests trens i que el desmantellament de la via no ha de sacrificar el servei de Rodalies. L’entitat lamenta que l’únic que es planteja des d’aquests ajuntaments és implantar una nova estació terminal a l’Hotel Regina i una de perifèrica a Cambrils ja que considera que ‘’són inconnexes i o són una solució pel transport dins del Camp’’.

L’alternativa que defensa l’entitat d’usuaris és transformar en un tren-tramvia l’actual via que passa pel centre de Salou i Cambrils ‘’tal i com va aprovar el Pla Territorial Parcial de la Generalitat’’. Per aquest motiu, la PTP ha convocat dos actes a Cambrils i Salou per explicar en què consisteix aquesta proposta. A Cambrils, es farà aquest dijous 12 de març, amb la col·laboració de l’Ateneu Roig, i a Salou tindrà lloc dissabte 14 de març, amb el suport de l’Associació Cultural Cap Salou. En ambdós casos, l’acte s’ha programat a les 7 de la tarda.

Els alcaldes ho neguen

En relació a aquest tema, tant l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, com l’alcalde de Salou, Pere Granados, han negat que tinguin cap intenció d’obviar el servei de rodalies, encara que prioritzen, en primer lloc, el desmantellament de la via del tren.

En resposta a les crítiques de l’entitat, el batlle de Salou ha assegurat que s’està estudiant la implantació d’un tramvia lleuger (TramCamp) integrat en el futur Eix cívic que es projectarà per on transcórrer l’actual traçat de la via del ten. Després de la última reunió de Granados amb Foment, l’alcalde va afirmar que “el Ministeri ens proposa tenir dues estacions, una a PortAventura i una altra que estigui més cèntrica, i que sigui de fi de terme. Nosaltres ho estudiarem perquè el que volem és que hi hagi el millor servei ferroviari possible en totes direccions”. Defensem i defensarem el transport públic’’, va dir.