.

Un moment de la presentació del projecte. Foto: Cedida

Es tracta d’un programa coordinat per la Fundació Villablanca amb l’associació Open Europe com a sòcia

La seu d’Open Europe al raval Santa Anna de Reus ha estat l’escenari de la presentació del projecte internacional Autherapies, coordinat per la Fundació Villablanca, amb la col·laboració de l’ONG, com a soci.

El projecte Autherapies (www.autherapies.eu) es desenvoluparà durant els pròxims tres anys amb la col·laboració d’entitats de Bèlgica, Itàlia, Polònia i Espanya. Concretament, es tracta de l’European Platform for Rehabilitation de Bèlgica, la Medical University of Silèsia de Polònia, la Fundazione Institut de Sordi di Torino ONLUS d’Itàlia, Villablanca i Open Europe, d’Espanya. Té com a objectiu millorar les competències de familiars i professionals que conviuen amb persones amb espectre autista (TEA) i crear un curs formatiu gratuït en diferents idiomes. Les eines es basaran en evidències científiques i permetran millorar la tria de tractaments per aquests trastorns en funció de cada cas perquè puguin prendre decisions informades sobre intervencions basades en evidència per a l’autisme.

Rafael Martínez, coordinador d’Investigació i Formació de Villablanca, ha detallat que amb aquest projecte “volem que les persones aprenguin a diferenciar la millor teràpia per al tractament del TEA i seleccionar la més adequada per a cada persona”. Autherapies ha treballat la formació que oferirà en aquests paquets formatius a partir d’una detecció de les necessitats per tal de decidir les competències necessàries a desenvolupar. En aquest sentit, Martínez ha avançat que hi haurà “informació al voltant del TEA, intervencions basades en l’evidència científica i consells per descartar pseudoteràpies, entre molts d’altres”.

La plataforma web, amb un llenguatge per a tots els públics, també estarà adaptada mitjançant el sistema d’accessibilitat W3C, especialment per a persones amb problemes de visió, sordesa, mobilitat o salut mental.

Autherapies és un projecte coordinat des de la UNIVIDD -Fundació Villablanca- i cofinançat per la Unió Europea sota el programa Erasmus+.