.

.

TOTS 21

L'onatge pot augmentar demà a les nostres comarques. Foto: 324.cat

Protecció Civil ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de fort onatge durant el dia d’avui a tot el litoral català. A tota la zona afectada, les onades podran superar els 2,5 metres d’alçada (maregassa).

L’SMC preveu que a partir de la propera mitjanit la mala mar es concentrarà a la meitat sud del litoral, on es mantindrà fins demà a primera hora del matí. Hi haurà mar de fons del sud-est a la meitat nord i del sud a la resta de la costa.

D’acord a la previsió, no s’esperen grans afectacions generalitzades a les infraestructures però sí que l’onatge pugui afectar en alguns punts a primera línia de mar. Per aquest motiu Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població que extremi la precaució i no accedeixi als llocs on les onades trenquin amb força i respecti els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop.