.

.

TOTS 21

Un bomber treballa per extingir les flames del paller que crema a Santa Coloma de Queralt. Foto: ACN

Un bomber treballa per extingir les flames del paller que crema a Santa Coloma de Queralt. Foto: ACN

Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat pel risc d’incendi forestal d’aquest dijous a les comarques del sud de Tarragona, concretament al Baix Camp i al Priorat, i a les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta). Per això, es demana extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses. Tot i les pluges dels últims dies, les comarques del sud són les que han rebut menys precipitació. Davant la previsió del Servei Català de Trànsit d’una elevada mobilitat pel pont del 15 d’agost, Protecció Civil ha recordat als conductors que està prohibit llençar burilles enceses per la finestra del cotxe.

Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mata guspires.

A més, ha demanat a la població extremar precaucions en les activitats prop de zones boscoses, i que si s’observen columnes de fum o indicis de foc truquin al telèfon d’emergències 112.