.

.

TOTS 21

Josep Bertran, Joaquim Julià i Josep Maria Prats a la presentació. Foto:Tarragona21

Josep Bertran, Joaquim Julià i Josep Maria Prats a la presentació. Foto:Tarragona21

El nou regidor de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, que la ciutat necessita poder tenir un espai destinat a un museu de setmana santa visitable tot l’any. Pel responsable de cultura de la ciutat aquest espai ha de servir per donar valor al Patrimoni de Setmana Santa que té Tarragona i que els pasos deixin d’estar en un “aparcament”. Prats ha recordat també que la Setmana Santa tarragonina és Patrimoni nacional.

Actualment els passos es poden visitar en fins a cinc esglésies diferents però la intenció del Govern municipal és acabar tirant endavant el nou Museu de la Setmana Santa en aquest mandat.

Prats ho ha dit el dia que s’ha presentat el nou cartell de la setmana santa tarragonina que es dibuixa sobre la portalada del seminari de la ciutat i amb una imatge de la processó de divendres sant.

El cartell és obre de Lluís Amenós i deixa de banda la llum dels darrers anys per apostar per la foscor, el silenci, el recolliment, la introspectiva i la espiritualitat.

Joaquim Julià president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa ha destacat que el certell reflexa perfectament el moment de la processó del Sant Enterrament “un moment fred en què s’acompanya a Jesús a la creu”.

Novetats per Setmana Santa  

No només el cartell és una de les novetats de la Setmana Santa del 2016. La Cofraria del Cristo del Buen Amor farà una processó pels carrer Reial i Plaça dels Infants. Fins ara sempre s’havia fet dins de l’església de Sant Nicolau de Bari.

Aquest any també se celebren els setant-cinc anys  de la il·lustre confraria de Sant Agustí Martir i per celebrar-ho es farà un concert el de 25 febrer a l’església.

A més a més es mantindrà l’exposició “Espiritus lux”. Una exposició itinerant on mostra tots els ciris pascuals recuperats de la catedral de Tarragona i s’exposaran permanent a l’església de Sant Agustí. Els ciris van des de l’any 1952 i 2014.

Les cinc esglésies on es mostren els pasos de Setmana Santa a l’espera del museu s’han senyalitzat amb codis QR a les i entreran en funcionament a partir del mes de març. També s’han posat panells informatius explicant que es troba dins de cada església.

Una de les novetats principals serà en la recollida dels passos que es vol agilitzar perquè no se solapi amb la processó.

Així se situaran dos passos a la Plaça Verdaguer (Descendiment i Presa de Jesús), La salle seguirà a la capçalera del circ romà. I els dos dels gremis de pagesos i soletat continuaran a la Part Alta.

El pregó també canvia la data i es farà el diumenge abans de rams, el dia 13 de març i anirà a càrrec d’Enric Vendrell, que és Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat. El Pregó es farà a l’església de Sant Agustí on a continuació es farà un concert.