.

.

TOTS 21

La intervenció es va portar a terme el passat dijous, 17 de desembre, en el marc del dispositiu conjunt ‘Joguina segura’. Foto: Ajuntament

La Policia Local de Cambrils i l’Agència Catalana de Consum han retirat 470 joguines que no complien la normativa de seguretat que tenien deficiències en la seguretat, en les seves instruccions o bé en l’etiquetatge.

La intervenció es va portar a terme el passat dijous, 17 de desembre, en el marc del dispositiu conjunt ‘Joguina segura’, que també va comptar amb la participació d’Inspecció de Treball i Seguretat Social, Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia.

L’objectiu de la campanya és comprovar que els articles que exposats a la venda i adreçats als infants s’ajustin a la normativa de seguretat, estiguin ben etiquetats i no es confonguin amb armes de foc.

L’actuació conjunta va consistir en la inspecció de diversos establiments del municipi que tenen a la venda articles adreçats a infants. En la mateixa operació, a més de les 470 joguines intervingudes, també es van comissar 20 dispositius mòbils per a reparar, als efectes de comprovar la seva procedència, i 30 làsers que no disposaven de garantia de la Comunitat Europea. D’altra banda, es van identificar dues persones sense contracte laboral i una persona estrangera que es trobava al país de manera irregular.

La Policia Local recomana a l es persones consumidores que comprin en establiments de confiança, parin molta atenció a l’etiquetatge i segueixin aquests consells de l’Agència Catalana de Consum: http://consum.gencat.cat/ca/recomanacions/joguines-i-puericultura

Redacció