.

.

TOTS 21

Debat a TV3, amb C's, ERC, la CUP i ICV-EUiA. Foto: Cedida

Debat a TV3, amb C’s, ERC, la CUP i ICV-EUiA. Foto: Cedida

Polèmica per l’absència d’algunes de les principals formacions polítiques en un debat electoral. En aquest cas, la coincidència de debats a RAC1 i TV3 ha despertat les queixes d’ERC i la CUP per l’absència de PSC, CiU i PP a la cita de candidats organitzada per la televisió pública.

Des d’Esquerra Republicana consideren que el fet que els caps de llista de PSC, CiU i PP no hagin assistit al debat de candidats de Tarragona convocat i organitzat per la Corporació Catalana de Televisió és una “actitud que mostra una evident manca de democràcia i menyspreu a la ciutadania, la qual  té dret a escoltar les propostes de les formacions en debats dels mitjans públics com són TV3 i Catalunya Ràdio”.

El «boicot que PSC, CiU i PP han fet al debat», sostenen els republicans, “és propi de les actituds de la vella política i de negar la realitat de què hi ha unes forces que a partir del 25 de maig tindrem molt a dir a la política municipal de Tarragona”. Alhora, ERC sosté que PSC, CiU i PP han tingut un “pacte implícit a l’Ajuntament de Tarragona durant aquests anys que només ha servit per adormir la ciutat i paralitzar projectes tan importants com el mercat central, el tercer fil i la nova estació de tren de Tarragona. Aquest pacte encara s’ha fet més explícit en aquesta campanya electoral amb les actituds tan poc democràtiques com la d’avui”.

Les crítiques també han arribat per part de l’alcaldable de la CUP, Laia Estrada. A través del seu perfil de Twitter, Estrada ha afirmat que l’absència de PSC, CiU i PP «és la constatació de la por, de mancances de cultura democràtica i de falta de respecte per a la ciutadania». També en al·lusió a aquests tres partits i la seva no presència al debat de TV3 la CUP els etzivava: «Aquesta és la vostra democràcia».

PSC, CiU i PP justifiquen la seva absència

En la seva defensa, des del PSC justifiquen que RAC1 havia previst el debat d’avui, a les 17h al Caixa Fòrum «amb anterioritat». Un extrem que subscriuen també des de CiU i el Partit Popular. Socialistes, convergents i populars subratllen que havien adquirit el compromís previ amb la ràdio privada i que, alhora, TV3 «ja té un debat de candidats previst pel dia 21 de maig».

Aquest segon factor i el fet que es tracti d’un debat de candidats, argumenten PSC i PP, ha fet que no portessin cap altre membre de la candidatura al debat de TV3. Val a dir que ICV-EUiA ha pres part del debat de TV3 amb el seu número 4.

Per últim, els socialistes apunten que no han tingut cap problema en participar de debats sectorials amb forces sense representació però que, per parlar de models de ciutat, «cal portar el candidat» i ja el tenien compromès anteriorment a RAC1.