.

Imatge de l'ajuntament que enguany no ha penjat la bandera

Imatge de l’ajuntament que enguany no ha penjat la bandera

Polèmica a l’Ajuntament el dia de l’Orgull LGTBI er l’absència de la bandera multicolor al balcó de la façana del consistori.

El Grup Municipal Socialista considera ‘un greu retrocés en la visibilització dels drets del col·lectiu LGTBI+’ que enguany el nou govern hagi prescindit de penjar la bandera de l’orgull a la façana de l’Ajuntament. L’any passat per primera vegada, la llavors consellera d’Igualtat, Ana Santos, va penjar aquest símbol a la façana del Palau Municipal, en un dels laterals de forma molt visible, culminant així la feina feta durant l’etapa Ballesteros en temes d’igualtat. “No fer-ho aquest any és incomprensible, i més amb un govern que es diu d’esquerres” ha assegurat Sandra Ramos, portaveu del Grup Municipal Socialista.

El PSC presentarà una pregunta en el proper plenari municipal per saber per quina raó aquest 28 de juny, dia de celebració el dia de l’alliberament LGTBI+, s’ha canviat el criteri de penjar la bandera a la façana i sol·licitarà que es torni a incloure en el protocol per l’any vinent. “Cal tenir en compte que s’ha preservat sempre el balcó com un espai institucional i neutre, però és perfectament compatible, com vam demostrar el 2018, posar una gran bandera de l’orgull a la façana del Consistori, per visibilitzar el compromís i la lluita per la igualtat i els drets del col·lectiu”, ha afirmat la portaveu socialista.

Imatge que la regidora socialista Begoña Floria ha penjat al Twitter

Ramos ha remarcat que “el PSC ha treballat per la igualtat des de l’any 2007, amb la creació del Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals” (SAi). Aquest projecte va convertir Tarragona en pionera a nivell estatal, en ser el primer municipi que oferia servei psicològic, laboral i legal a les persones afectades per homofòbia, bifòbia i transfòbia. Precisament, des del Grup Municipal Socialista avui s’ha visitat la paradeta que s’ha ubicat a la plaça de la font felicitant al voluntaris que col·laboren amb el SAI per la feina feta.

La resosta no s’ha fet eserar. La consellera de Feminismes i LGTBI, Carla Aguilar, ha afirmat : “Pensem que penjar banderes a la façana de l’Ajuntament no ha de ser una decisió informal presa pel govern sinó que ha de partir d’una decisió i un posicionament compartit amb la majoria de grups municipals. Per aquest motiu, estem treballant en un protocol que faci que els dies internacionals de lluites en torn al feminisme i LGTBI  i la defensa i reivindicació dels drets de tots els col·lectius estiguin institucionalment previstos; de manera que penjar aquest tipus de banderes mantingui una continuïtat en el temps i no sigui un fet discrecional, sinó  un compromís i  es faci amb garanties de tenir les millors condicions de visibilitat i de previsió”.

Aguilar ha defensat que “aquest any s’han fet servir diversos elements simbòlics en torn al Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+: hem il·luminat la façana de l’Ajuntament des de les 22 hores del dia 27, durant tot el dia d’avui hi haurà la bandera LGBT a l’entrada de l’Ajuntament i també hem instal·lat una carpa informativa a la plaça de la Font. A més, tenim previst impulsar més actuacions de visibilització i sensibilització que comptin amb la participació de les entitats feministes i LGTBIQ+”.

En el nou govern municipal, “hem creat una conselleria específica sobre feminismes i LGTBIQ+, tenim diferents projectes i propostes per enfortir les polítiques publiques destinades a la igualtat de gènere incorporant també la perspectiva LGTBIQ+, per la qual cosa creiem que és indubtable el ferm compromís assumit amb aquesta causa”.