.

.

TOTS 21

Un vehice de l’empresa Plana. Foto: Plana

L’empresa Plana, amb oficina central a Tarragona i un referent al Camp de Tarragona en el servei d’autobusos, ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació -ERTO- que afecta 250 empleats, més de la meitat de la plantilla. L’empresa ho va comunicar el passat dia 17 als treballadors i l’expedient ha estat aprovat per Departament de Treball de la Generalitat, segons ha sabut Tarragona21.

Properament, l’empresa tramitarà un segon ERTO que afectarà més de cent treballadors, han confirmat fonts de la companyia. Es tracta dels fixos discontinus que s’havien d’incorporar per treballar a la temporada d’estiu. Així ho marca la Generalitat. En el moment en què va esclatar la crisi sanitària, Plana tenia 580 treballadors. L’empresa s’ocupa del 85 dels serveis de transport interurbà del Camp de Tarragona i porta totes les línies menys les de Tarragona-Reus i El Vendrell-Tarragona.

L’ERTO es va presentar per causa de força major donat el descens de l’activitat per la crisi del coronavirus. En el comunicat enviat als treballadors, al qual ha tingut accés Tarragona21, l’empresa al.lega un seguit de raons: la reducció fins a només un terç del servei de bus de viatgers decretat per la Generalitat, el tancament de les línies escolars pel tancament de les escoles i l’ordre de Sanitat de tancament de tots els establiments turístics, ‘amb el que això suposa, que els clients que abans transportàvem als mateixos llocs ja no podran anar-hi, i per tant deixen de necessitar els nostres serveis de transport’.

L’empresa està cobrint actualment el 45 % del servei normal de transport, segons informa la gerència i està a l’expectativa de si la Generalitat modifica aquest percentatge en funció de la situació real del confinament.

Home de la web de Plana, on avisa dels canvis en el servei

La mesura afecta tots els treballadors que feien serveis de transport escolar, als dels transports turístics i a part de la resta. L’empresa demana la màxima col.laboració dels treballadors per superar l’excepcional situació’. La companyia ha demanat a l’autoritat que la mesura es prorrogui si continua l’estat d’alarma.

HIFE

D’altra banda, l’empresa HIFE, amb seu a Tortosa, també ha presentat un ERTO que afecta el 80 per cent de la plantilla. Així, a Hife Tortosa eren 125 treballadors i en queden 25, mentre a Calafell passen de 72 a 17, segons fonts sindicals. També Autocars del Penedès, que uneix El Vendrell amb Tarragona, està tramitant un ERTO que afecta 38 treballadors en torns rotatoris, d’un planter de 49.

Fora de les comarques de Tarragona, però amb afectació a la zona, la històrica Hispano Ugualadina ha presentat un ERTO que a les oficines de Reus afecta 18 treballadors d’un total de 30.

Jaume Garcia