.

Pedro Martín ha aconseguit el segon gol local al minut 41. Foto: Nàstic

Primera victòria del Nàstic en pretemporada després de la derrota contra el FC Barcelona. Un triomf plàcid davant un rival poc exigent, l’Atletico Levante, que només ha ensenyat els dents durant un quart d’hora. El 0-1 ha acabat sent neutralitzat amb suficiència pels tarragonins, que s’han imposat per 4-1. La següent cita, també al Nou Estadi, el proper dissabte a les 20.00 horas davant un contrincant als que cal tractar de vosté com és el Girona. Després vindran el Mestalla, Barça B, La Cava i l’Olot fora de casa, abans de debutar a la Primera RFEF el 29 d’agost com a visitant al camp de l’Atlético Sanluqueño.

La primera meitat ha tingut noms propis, presents i absents. El Nàstic ha arribat al descans amb tres juvenils, un membre del filial, i amb només un del vuit fitxatges d’estiu sobre el camp, Robert Simón. Aquest darrer s’ha guanyat el reconeixement dels poc més de 2.000 aficionats presents al Nou Estadi (dels 3.000 permesos). La banda dreta no ha tingut secrets per a ell. Ha encarat, combinat i mogut amb autoritat imperial. Ho ha fet ben assistit per Albarrán, un excompany del CF Badalona, que també ha jugat a gran nivell fins que ha estat retirat del camp substituït per Karim. Un altre dels destacats ha estat Pedro Martín. El davanter malagueny, dibuixant entrades de la banda cap al centre, s’ha revaloritzat davant d’un altre dels noms (des)aparaguts en el dia d’avui, el de l’ex tècnic Toni Seligrat. Pedro, de fet, ha transmés la sensació d’estar-se revaloritzant i, de pas, exorcitzant mals esperits.

El segon amistós dels granes ha tingut una primera meitat distreta. Abans dels primers quatre minuts Pol B. havia intentat sorprendre el porter rival des de pràcticament el mig del camp. La pilota ha sortit llepant el pal. I Pedro Martín obligava Pablo a lluir-se enviant el seu remat a còrner. Però al minut 11 una pilota centrada per Xavi era transformada en el gol visitant per Jiménez. Una anècdota. La pressió del 4-4-2 tarragoní ha escanyat la sortida de pilota del seu contrincant i els homes de Raül Agné han tirat pel dret. L’empat ha arribat al minut 21, obra de Pol Ballesteros. Un gol iniciat per Albarrán i convertit en obra mestre per Simón, amagant. escapolint-se i centrant la pilota amb seny. El partit es capgirava al minut 41. Pol B. robava la bimba i li posava a l’espai a Pedro Martín, que després d’un doble retall es donava una alegria.

La segona meitat ha servit per veure un altre Nàstic. En quant a noms, perquè al final del partit no ha arribat cap dels que l’han iniciat, encara que el ritme no ha baixat davant d’un rival que tampoc sembla estar a aquestes alçades de la pretemporada per a gaires exhibicions. El 3-1 l’ha marcat al minut 54 Pol Prats (sense aturador a l’hora d’atacar i amb perill sempre que agafava velocitat), de xut creuat després d’una pressió de Pablo Fernández sobre un Gallego que al veure’l ha entrat en pànic. Només sis minuts més tard Pablo Fernández estava a punt d’incrementar la diferència, amb una pilota ajustada que s’ha perdut per poc després d’una jugada cuinada amb classe i a foc lent per Pedro del Campo, passada filtrada inclosa.  Al  minut 89 Cirkovic deixava empremta en els seus primers minuts com a grana centrant la pilotsa que un Jannick amb ganes d’agradar ha transformat en el 4-1 definitiu.

Alineació:

Nàstic (primera meitat): Gonzi; Albarrán (Karim L. Koucha, minut 29); Boaz; Pol D.; Quintanilla; Pedro; Fullana; Pol. B.; Robert Simón.; O. Sanz; Óscar Romero.

Nàstic (segona meitat): Gonzi (Manu García, minut 62); Caro, Joan Oriol, Trillas, Aithami, Jannick, Ribelles (Montalvo, minut 83), Pedro del Campo, Karim (Cirkovic, minut 78), Pol Prats, Pablo Fernández.