.

.

TOTS 21

Imatges de l’acte. Fotos: Tjerk van der Meulen

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquesta tarda l’acte commemoratiu dels 100 anys de la inauguració del camp de futbol del Club Gimnàstic ubicat a l’avinguda Catalunya. Dins la programació dels actes de les festes de Sant Magí, el 20 d’agost de l’any 1922, es va inaugurar aquesta instal·lació esportiva, que va acollir els partits del club tarragoní fins l’any 1972. Per recordar aquest esdeveniment d’ara fa cent anys, durant l’acte d’avui s’ha descobert una placa conmemorativa ubicada al número 27 de l’avinguda, cruïlla amb el carrer Rovira i Virgili.

L’acte ha comptat amb la presència, a més a més de l’alcalde, de la consellera d’Esports, Maria José López, el periodista Enric Pujol -que ha fet una glossa dels anys en què el camp de futbol de l’avinguda Catalunya va estar actiu- així com el president del Club Gimnàstic, Josep M. Andreu.

Ricomà ha agraït en primer lloc a la comunitat de veïns del número 27 de l’avinguda Catalunya així com a les botigues del voltant la seva disponibilitat per aquest homenatge. Ricomà ha expressat que «el Nàstic és una manera d’entendre la ciutat. Una manera de mirar enrera per tirar endavant». Per la seva banda, Pujol i Andreu han coincidit en agraïr a l’Ajuntament la iniciativa i han destacat que «aquí va néixer el sentiment i la passió de molts tarragonins i tarragonines pel Nàstic».

Redacció