.

.

TOTS 21

L’alcalde de Salou, Pere Granados, a Fitur, enguany. Foto: Cedida

Després de dos anys de llepar-se les ferides, el sector turístic comença a veure la llum aquest any 2022 en què la vacunació haurà acabat i s’espera la ‘gripalització’ de la covid. Tots els indicadors són positius, ho remarquen des de les associacions hosteleres de la Costa Daurada i des de la CEOE. Així s’està vivint aquests dies a Fitur, que torna amb força a ser la gran plataforma internacional del turisme. L’alcalde de Salou, referent internacional en el debat sobre el futur del sector, ho veu clar en declaracions a Tarragona21/Tots21: ‘La temporada pot viure una ocupació històrica’.

Acabat d’aterrar de Madrid, on hi va anar dilluns i ha retornat divendres -Fitur va acabar divendres per als professionals i diumenge ho farà per al públic-, Pere Granados fa una valoració ‘molt positiva’ de les expectatives que té Salou aquesta temporada: ‘Detectem un gran interès en Salou, notem i veiem moltes ganes de venir a Salou, el nivell de reserves són molt importants i fins i tot el mercat irlandès ja té en venda l’any 2023’, recalca.

Granados ha mantingut manta reunions amb representants de Turespaña a Dublín, París, Londres, amb els nous mercats emergents com Polònia o Ucraïna, a més d’haver participat en taules rodones i debats de l’Alianza de Municipios Turísticos (AMT) Sol y Playa i haver mantingut un encontre amb la mateixa ministra Reyes Maroto. També ha tingut trobades amb Tourism Data Driven Solutions (TDDS); Avoris; Irish Travel Trade News (ITTN); Weekendesk França, Espanya i Portugal; Fi Group; i Destinia: ‘Detectem un ambient molt positiu en els contactes que hem mantingut -afirma a Tots21- i entre els empresaris que han anat a Fitur. El mercat britànic presenta un molt bon comportament, com també l’irlandès i França ja el va tenir la temporada passada’.

El visor que permet veure el litoral. Foto: Cedida

Realitat immersiva

Juga a favor de Salou les ganes que té la gent de deixar la pandèmia viatjant: ‘A més, les famílies tenen diners estalviats degut a la pandèmia i el destí de Salou els agrada molt i notem que es valora molt el salt en sostenibilitat i producte intel.ligent que estem implantant, com ha estat l’exemple del visor immersiu de 360 graus’. Ha estat la proposta batejada com a ‘Ruta dels Miradors’.

Salou ha disposat d’un petit espai propi a Fitur justament per la necessitat de comptar amb alguns metres quadrats per mostrar el visor. No es tracta de l’estand propi que Salou reclama des de fa temps donat el pes del seu nom: ‘L’experiència del visor immersiu ha agradat molt. Els visitants han pogut veure en una imatge de 360 graus el litoral de Salou, que suma 25 platges i cales, amb un paisatge expectacular, una aposta municipal on estem recuperant el Camí de Ronda i instal.lant-hi un conjunt de miradors’. El Camí de Ronda de la costa és un dels plats forts de la promoció paisatgística de Salou.

El camí de la transformació sostenible, junt a les propostes tecnològiques, la cerca de nous mercats -esportius, de famílies diferents, séniors, etc.- a més de buscar la desestacionalització es conjuga amb una estratègia a la que vol sumar-hi ‘la sostenibilitat econòmica i laboral dels treballadors, com hem fet creant l’Oficina d’innovació en productes turístics’.

Granados, en un debat amb l’Alianza de Municipios de Sol y Playa. Foto: Cedida

Ajudes europees

Justament, dels vuit municipis que formen l’Alianza de Municipios Turísticos (AMT) Sol y Playa, només dos -un d’ells Salou, i amb 6 milions d’euros- rebran subvencions del programa Next Generation UE en turisme sostenible: ‘En una taula rodona es va parlar d’aquests temes i es va veure que es valora molt el projecte madur que va presentar l’Ajuntament de Salou, que ha estat reconegut per la Unió Europea amb aquesta important aportació econòmica’, ha destacat Granados.

Els nous mercats també han estat un altre dels objectius de Salou en la seva presència a Fitur: ‘Hem visitat Turespaña per reforçar els mercats de Polònia i Ucraïna, llocs on observem que tenim una bona oportunitat’ per créixer.

Jaume Garcia