.

Dijous passat, al matí, l’alcalde i la regidora van reunir-se al fòrum del centre amb el Director General de la Fundació Escola Internacional del Camp, Jaume Vilella Bach. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, han visitat, recentment, l’Escola Internacional del Camp (EIC). Al fòrum del centre, es van reunir, dijous passat, al matí, amb el Director General de la Fundació Escola Internacional del Camp, Jaume Vilella Bach, per tal d’intercanviar impressions sobre l’inici del nou curs 2020-2021.

Granados va interessar-se pel funcionament de l’escola i la seva adaptació a les noves circumstàncies. Així mateix, va fer un balanç de la situació actual al municipi, afirmant que “la clau està en la mobilitat”, per tal de poder reactivar l’economia.

L’alcalde va parlar amb Vilella sobre els avantatges, tant per a residents com per a visitants, de poder gaudir de l’espai natural de salut amb el què compta Salou, com és la platja. I va explicar, també, que “hem de buscar altres segments de turistes i nous productes”, per tal de garantir a la ciutadania una major estabilitat.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, en el decurs de la reunió, va assenyalar que “des de l’Ajuntament, estem contents de l’evolució i el procés adaptatiu dels centres del municipi, arran la pandèmia de la COVID-19”, i va agrair la implicació dels docents, que fan una tasca essencial en la formació i educació dels infants i el jovent.

El Director General de la Fundació Escola Internacional del Camp, Jaume Vilella, va explicar que l’escola està centrant els seus esforços en dos focus principals; per una banda, transformar l’escola en un centre segur davant la COVID-19 i garantir que no hi hagi transmissió de virus, a través de tots els canvis d’usos i costums que afecten la vida escolar i que tenen un impacte molt important a l’hora d’organitzar el curs i en la gestió del dia a dia de l’escola.

I, per l’altra banda, assegurar que, sigui quina sigui la circumstància, l’alumnat i l’equip docent no perdin la continuïtat educativa, gràcies a l’aplicació del format streaming, en cas que alumnes o professors hagin de romandre a casa. D’aquesta manera, “durant l’any, no tenen una aturada que els faci perdre, no només continguts acadèmics, sinó també rutines, salut mental, tenir activitat, veure els companys, i tot allò que és la vida i la necessitat d’un alumne que està creixent i que necessita estímul intel·lectual”, assegurava Vilella.

Actualment, l’Escola Internacional del Camp compta amb uns 600 alumnes, aproximadament, des de P1 i fins a Batxillerat, en dues línies; i amb una setantena de docents a temps complet, i una vuitantena, amb àmbits de suport. Cal dir que el centre compta amb una doble titulació, el Batxillerat local i el Batxillerat internacional.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */