TOTS 21

Imatge del Dinar Popular.

L’Ajuntament de Perafort ha volgut celebrar un any més la Diada de Sant Jordi obsequiant els veïns i veïnes amb un llibre, una rosa i un punt de llibre. Aquesta és una tradició que es va engegar ja fa uns anys i que compta amb molt bona acollida entre els habitants del municipi. El llibre publicat enguany pel consistori perafortí és el de ‘Cuina Casolana de Perafort i Puigdelfí’. Aquest és el tercer volum d’una sèrie que s’ha realitzat amb la col·laboració dels habitants del poble, els quals han aportat les seves receptes i per tant, han contribuït a fer-lo realitat. Els dos volums anteriors es van publicar al 2009 i al 2011, respectivament.

L’edició d’un llibre amb motiu de Sant Jordi és ja una tradició consolidada en aquest municipi, que any rere any, busca publicar un títol relacionat amb el poble, els seus costums o els seus habitants. Sota aquest precepte, s’han editat publicacions escrites per alguns dels veïns. Aquest és el cas de títols com ‘Els llocs que formen el poble de Perafort. La seva història fins a la unió 1842-46’, ‘Imatges per al record’ o ‘Relats de les nostres contrades’, en què s’han recollit anècdotes i històries ocorregudes a Perafort i Puigdelfí en el segle passat.

Entre els títols publicats pel consistori també destaquen ‘La meva primera comunió. Imatges dels habitants de Perafort i Puigdelfí (1913-2012)’ o ‘Sí, vull. Imatges de les noces dels veïns de Perafort i Puigdelfí (1901 – 2012)’. Aquesta és una tipologia de llibres elaborats amb la col·laboració dels veïns i veïnes que amb l’aportació de fotografies personals han contribuït a la seva elaboració.

Durant aquesta Diada de Sant Jordi, l’Ajuntament també ha fet entrega als veïns i veïnes d’una rosa i un punt de llibre, el qual està il·lustrat amb un dibuix d’un alumne de P5 de l’Escola del municipi.

Un detall de la diada castellera a la plaça Joan Palau del Municipi.

La celebració de Sant Jordi a Perafort i Puigdelfí també ha comptat amb alguns actes previs. En aquest sentit, aquest diumenge dia 22, va tenir lloc una diada castellera a la plaça Joan Palau del Municipi. En aquesta hi van participar la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Vila-seca.

Després d’una agradable jornada castellera, el Casal de Perafort va acollir un dinar popular al qual hi van assistir un bon nombre de veïns i veïnes. A més d’aquestes activitats, també es van instal·lar paradetes de llibres i roses per tal de celebrar el dia de Sant Jordi.

Amb aquestes diverses activitats ja tradicionals al municipi, l’Ajuntament de Perafort ha volgut celebrar un any més, aquesta diada tan especial.