TOTS 21

Regirant els calaixos de casa, fàcilment podrem trobar alguna pila gastada, una bombeta fosa o un antic mòbil que ja no funciona. Són petits residus que, com que no s’haurien de llençar al contenidor de rebuig, és habitual que quedin en algun racó esperant a ser reciclats en algun moment. Per tal de fomentar i facilitar el reciclatge als veïns i veïnes de Perafort i Puigdelfí, l’Ajuntament del municipi ha optat per instal·lar dues minideixalleries que permeten reciclar fins a set fraccions de residus petits, com per exemple, piles, bombetes LED i de baix consum, CD i DVD, cartutxos d’impressora o petits aparells elèctrics i electrònics, com mòbils o comandaments a distància.

Una minideixalleria és una estructura rectangular de dos metres d’alçada i un metre d’amplada, formada per set dipòsits independents, a cada un dels quals es pot emmagatzemar una fracció de residus diferents. El consistori perafortí ha instal·lat dues d’aquestes minideixalleries. Una està situada a Perafort, davant l’escola bressol, mentre que l’altra s’ha ubicat a Puigdelfí, davant l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. La instal·lació es va dur a terme ara fa uns dies i des de l’Ajuntament s’espera que l’acollida per part dels veïns i veïnes del municipi sigui bona.

Altres municipis catalans, com l’Ampolla, Caldes de Malavella o Llagostera, han apostat també per aquesta iniciativa que promou el reciclatge de residus petits. De fet, també s’han instal·lat minideixalleries en diferents punts de l’estat espanyol, com Biscaia, A Coruña o Getafe.

Redacció