.

.

TOTS 21

Un concert de la Festa Major de l'any passat

Un concert de la Festa Major de l’any passat

Perafort inicia demà divendres els actes amb motiu de la seva festa major d’estiu, la festa de Sant Pere. Un any més, l’Ajuntament del municipi junt amb la Societat Cultural Recreativa de Perafort, han confeccionat un programa d’actes en què hi tenen cabuda activitats festives i lúdiques per a grans i petits.

Els actes s’iniciaran doncs aquest divendres amb la plantada i el despertar dels elements festius, els quals es concentraran a la plaça de la Generalitat. To seguit, dissabte a la tarda, tindrà lloc el tradicional toc de festa major, des del campanar de l’Església i posteriorment, es donarà inici al pregó que enguany anirà a càrrec de Joaquim Nin, Secretari General de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Aquest pregó, que es pronunciarà al Casal de Perafort, anirà seguit del tradicional Sopar de Gala de la Festa Major 2016, en què s’hi donaran cita un cop més, els veïns i veïnes del municipi. En aquesta ocasió, el sopar estarà amenitzat per l’espectacle «Reubicando al genio».

Ja diumenge dia 26, els actes s’iniciaran a la tarda. Serà llavors quan se celebri la primera baixada d’andròmines al municipi, la qual tindrà sortida al carrer Colom. Mentre que a les 22 h, es durà a terme l’espectacle Yé-yé, al carrer Palau.

Perafort acollirà, com és costum, una exposició de manualitats, restauració i puntes de coixí, una mostra que s’inaugurarà dilluns dia 27 al Casal de Perafort. Una hora més tard, a les 19 h, el mateix Casal acollirà la desfilada de costura i finalment aquest dia, el Camp de Futbol acollirà un partit de solters contra casats.

Els actes amb motiu de la festa major continuaran dimarts 28 amb un parc aquàtic, a les piscines municipals, i amb una masterclass d’aeròbic a la Carpa de Festes. L’endemà, dia de Sant Pere, aquesta mateixa carpa acollirà diversos inflables infantils, mentre que a l’església de Perafort hi tindran lloc les vespres solemnes de Sant Pere Apòstol.

La celebració de Sant Pere a Perafort seguirà el dia 30 amb un taller de capgrossos i un concurs de baldufes, els quals tindran lloc a la carpa de festes. D’altra banda, el Casal de Perafort acollirà una activitat molt saborosa: el concurs de truites i ‘montaditos’.

La recta final dels actes s’iniciarà divendres 1 de juliol amb diverses activitats per a nens i joves. D’una banda, hi haurà un berenar amenitzat pel grup infantil Sidral i de l’altra, se celebrarà la festa de l’escuma al carrer Joan Palau. Per la seva banda, els joves podran gaudir de la Nit Jove amb Shakata i Loca Histeria.

Dissabte dia 2, serà el torn per al 5è Torneig de Botifarra, que es durà a terme al Casal. Aquesta activitat anirà seguida per la tradicional cercavila popular i el concert i ball de festa major amb La Principal de la Bisbal.

L’últim dia d’activitats amb motiu de la Festa Major de Sant Pere a Perafort, serà diumenge dia 3, quan se celebrarà una cursa ciclista. També al matí tindrà lloc la missa cantada en honor al patró, la qual anirà a càrrec de la Coral Prades Cor. Aquest dia, els actes finalitzaran amb el tradicional sopar de pa amb tomàquet, amenitzat per l'»Small River Prison Band», el qual anirà seguit pel gran castell de focs de la festa major de Sant Pere. D’aquesta manera, Perafort posarà punt i final a 10 dies de celebració.