.

.

TOTS 21

Pep Moreno, amb l’alcalde, la Patricia i Estrella Sánchez i el seu equip. Foto: Tarragona21

Dies frenètics al Deliranto del Pep Moreno. Avui li tocava rebre de mans de l’alcalde, Pere Granados, el reconeixement de l’Ajuntament a la flamant estrella Michelin, un veritable esdeveniment històric per Salou. Acompanyat de la seva esposa Patricia i la seva cunyada Estrella, Moreno mostrava a la premsa l’interior del Deliranto i el seu equip de gent. “Sóc un freaki de la cuina”, repetia.

Dissenyat per Inside Consultors, el Deliranto és escenografia pura, escenografia literària on els protagonistes són Lewis Carroll o Antoine de Saint Exupery. A les taules, detalls com una petita escultura d’un grill gegantí.

El xef que ha revolucionat Salou, i més que ho farà, anava venut a Sevilla, on es lliuraven els guardons. No el van avisar que resultaria guanyador d’una estrella tan preuada pels millors cuiners. “És millor quan és una sorpresa”, reconeix. Ell era a Sevilla, però on era l’alcalde? “Mirant el 3-24. Així em vaig assabentar”, respon.

Deliranto és germà del Cook and Travel, i tots dos restaurants ocupen els baixos de l’hotel Regente Aragón, un recinte propietat de José Luis Sánchez Arceiz, que al seu moment ja va regentar un conegut restaurant. Moreno va obrir primer el Cook i fa dos anys i mig, el Deliranto.

“Volem ser un hotel gastronòmic i que el Cook and Travel entri a la Guia Michelin”, diu Moreno. Així va començar el Deliranto, entrant a la Guia Michelin per l’any següent assolir l’estrella Michelin. A Salou no hi ha hotels gastronòmics, sinó de sol i platja.

El reconeixement

Acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez, Granados ha lliurat avui, en nom de l’Ajuntament de Salou, una placa de reconeixement al xef.

L’alcalde ha afirmat que la distinció “és la valoració a la tasca feta durant molt de temps i a un professional que veu la cuina com un art, des d’un punt de vista totalment creatiu”. La distinció esdevé “el premi a la trajectòria del xef i de tot el seu equip; posa en valor la gastronomia de Salou i fa possible que s’inclogui el municipi a la ruta de les estrelles Michelin”. Pel batlle, “el salt és molt important” i posa de manifest “el canvi profund en l’àmbit de l’oferta gastronòmica de la ciutat, amb excel·lents professionals i molt bons establiments, amb cuines creatives i preus competitius”.

El mandatari salouenc ha afirmat, també, que “Pep Moreno és un artista que aporta un plus absolutament necessari per a l’estratègia turística que desenvolupem a la nostra destinació, relacionada amb l’oferta culinària”. En aquest sentit, “la gastronomia esdevé un punt clau de l’oferta turística, i no només pels residents i visitants de proximitat, sinó també pels mercats llunyans, que cada cop més aprecien i demanen una cuina de qualitat”.

Finalment, l’alcalde ha encoratjat Pep Moreno i el seu equip a continuar treballant, creant i innovant en l’àmbit de la gastronomia, ja que “anar a Deliranto significa gaudir d’una gran experiència gastronòmica”.

El regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez, ha valorat molt positivament la tasca emprenedora de Pep Moreno al capdavant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEH Salou) i ha dit que “amb la seva generositat i empenta aconseguirem que el nostre municipi sigui un bon referent de la gastronomia a la Costa Daurada”.

Per la seva banda, Pep Moreno ha dit que “seguirem treballant dur i fent les coses el millor que sapiguem. A nosaltres ens han donat un premi per la labor realitzada al 2019. Si tots treballem igual, tots sumem i tots ens ajudem segur que la destinació en sortirà beneficiada i el restaurant i la restauració de la nostra zona serà millor valorada”.

El xef ha agraït el suport de l’Ajuntament de Salou i ha explicat l’emoció que va sentir en rebre les felicitacions de l’alcalde i del regidor de Dinamització Econòmica, el mateix dia de rebre la distinció. També el van fer sentir bé les paraules d’amics i restauradors de Salou i municipis veïns com Reus i Tarragona.

El Restaurant Deliranto (c. Llevant, 7) fusiona l’art culinari amb la creació artística. Els comensals s’endinsen en històries i contes tradicionals, com Alícia en el País de les Meravelles i El Petit Príncep, entre altres, mentre gaudeixen d’una experiència gastronòmica única i es converteixen en infants per unes hores. “La gent s’emociona i comparteix una estona amb nosaltres, mentre es deixa portar per la seva part més infantil”, ha explicat el xef.

Imatges del Deliranto:

Jaume Garcia