TOTS 21

Pedro Muñoz, a l’esquerra de la imatge, pren el relleu de Ricard Pagès. Foto: Tots21

Pedro Muñoz pren el relleu de Ricard Pagès al front de la Guàrdia Urbana de Reus. Així ho ha anunciat aquesta tarda l’alcalde, Carles Pellicer, acompanyat de la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Vázquez. El batlle ha signat aquest mateix dimecres el decret que fa efectiu el relleu. El nou cap, sots inspector com la persona a la que pren el relleu, actuarà provisionalment com inspector del cos, una categoria professional que completarà un cop aprovi el curs a l’Escola de Policia de Catalunya, que no té encara data de convocatòria per l’afectació imposada per la Covid-19.

Muñoz, de 54 anys, és llicenciat en Dret i va ingressar a la Guàrdia Urbana de Reus el 1990, on fins ara ha ocupat els càrrecs d’agent, caporal, sergent i sotsinspector. Muñoz ha guanyat el concurs oposició obert per l’Ajuntament de Reus per ocupar la plaça d’Inspector del cos municipal de seguretat. Ara ha de completar el procés amb la realització del corresponent curs d’inspector a l’Escola de Policia de Catalunya. «És tot un honor culminar la meva carrera professional dins del cos de la Guàrdia Urbana», afirmava, posant l’accent en la voluntat de «coordinar-nos amb altres cosses i departaments» de l’ajuntament i de la Generalitat, com poden ser Interior i Tràfic.

Imatge de la roda de premsa d’aquesta tarda. Foto: Tots21

Per la seva banda, Pagès ha recordat amb certa sorneguera que «vaig entrar com a cap per tres telediaris i mireu, fins avui». El nomenament, com ha recordat l’alcalde, va arribar el novembre del 2013 i des de llavors «m’heu donat tranquil·litat i confiança. Sempre heu estat a l’alçada i disponible a qualsevol hora i moment, 24 hores de servei encara que fos de nit o en període vacances. Gràcies per acompanyar-me en els moments més difícils i posar per davant de qualsevol altra consideració la seguretat de tothom», ha reconegut Pellicer davant un Pagès que, després de superar «el Procés, atemptats, pandèmies i baralles» espera «poder dedicar més temps a la família. Jo també em faig gran», deixava anar.

L’alcalde ha aprofitat la roda de premsa per fer valdre el model policial de la Guàrdia Urbana de Reus, fonamentat en quatre pilars: la prevenció, la col·laboració entre cossos de seguretat, la presència i pressió policials i la proximitat amb la ciutadania. “La Guàrdia Urbana de Reus és una policia professional i moderna. I és així perquè el model policial està orientat al ciutadà; perquè hi ha una interacció directa entre els guàrdies i la ciutadania que permet millorar les seves condicions de vida i la seva seguretat. Vetllar pel benestar dels reusencs i les reusenques. Aquesta és la missió de la Guàrdia Urbana de Reus, i així continuarà sent”, ha assenyalat.

«Excessiu pes judicial en la vida política»

Pellicer ha confirmat que les comissaries de proximitat continuaran provisionalment tancades fins que no millorin els indicadors de la incidència de la Covid-19 i ha entrat en el pla polític quan ha estat preguntat sobre els incidents ocorreguts la nit d’ahir a Reus, durant la manifestació reclamant la llibertat de Pablo Hasél, i que van acabar amb una dona atesa per una ferida lleu. «La primera premisa clara és que no es pot limitar la llibertat d’expressió», etzibava, i després de reclamar que «el dret de manifestació» no degeneri en violència, ha lamentat «l’excessiu pes judicial en la vida política».

J.S.