.

Pau Ricomà a Torreforta. Foto: Cedida

 

El candidat d’ERC a l’alcaldia vol impulsar «autèntiques polítiques comunitàries posant Tarragona en mans de la seva gent a travès dels Consells de Districte». Pau Ricomà defensa la creació de 5 grans Consells de Districte, Ponent, Nord, Centre Històric, Nous Eixamples i Llevant, per «potenciar el treball en xarxa i desenvolupar polítiques transversals, amb la implicació i corresponsabilitat dels veïns, que suposi un pas decidit en favor de la democràcia participativa». 
Els Consells de Districte estarien integrats per les entitats de la zona i les associacions de veïns i representants dels partits polítics i es reunirien de forma periòdica i formal. «L’organització en districtes permetria una relació directa de l’ajuntament amb els veïns. Així podríem donar resposta a les seves necessitats i millorar Tarragona des de diferents àmbits: civisme, seguretat, salut pública, cultura, comerç, neteja…», explica Ricomà. El candidat republicà destaca que aquest instrument ‘permetria promoure la participació en diferents processos, entre altres els que afecten l’elaboració dels pressupostos municipals.
L’organització en Districtes aniria acompanyada de la creació de Comissaries de Districte «per incrementar la seguretat als barris amb una oficina policial permanent i més patrulles a peu i en bicicleta», relata Ricomà. El candidat d’ERC a l’alcaldia vol dotar els barris d’equipaments «començant per posar els equipaments públics que ja existeixen al servei de la cultura, l’esport i l’associacionisme». En aquest sentit, defensa «obrir les escoles a l’ús ciutadà, per disposar de pistes esportives, biblioteques i aules per reunions i activitats». Ricomà apunta també que «és prioritari dedicar tots els esforços a fer efectiu el pla de biblioteques públiques que Ballesteros va deixar al calaix» i anuncia que «transformarem els centres cívics en centres culturals de proximitat, gestionats amb la participació directa dels veïns i veïnes i del teixit associatiu, ampliant els horaris per a que puguin acollir concerts, assajos i altres activitats». Ricomà va anunciar fa uns dies que el Banc d’Espanya seria un centre cívic i cultural que també s’incorporaria a aquesta xarxa.
L’impuls d’una mobilitat eficient i sostenible també és una prioritat per ERC per cohesionar Tarragona. Ricomà defensa que «hem d’impulsar una mobilitat eficient i sostenible, amb avingudes que connectin els barris, una xarxa potent de carrils bici i un transport públic al servei de les necessitats dels veïns». En aquest sentit, Ricomà denuncia que «és inadmissible que es trigui una hora per fer el trajecte en bus entre Bonavista i Sant Pere i Sant Pau», per posar un exemple, entre molts. Ricomà proposa una reordenació de línies i «més freqüència de pas i trajectes més ràpids».
El candidat d’ERC-MES apunta també a «l’urbanisme com a eina de cohesió» i aposta per «convertir el Francolí i el seu entorn en un punt de trobada dels barris de Ponent, Nord i Centre». Assegura que «ens oposem a construir barris fantasma per a que algú pugui vendre molts pisos» i aposta per «replantejar el planejament urbanístic i enfocar-lo a cosir la ciutat, deixant de créixer en extensió i dissenyant Tarragona amb paràmetres del segle XXI». En aquest sentit Ricomà vol treballar per «rehabilitar i regenerar la ciutat que ja existeix i deixar de planejar el creixement en extensió al servei de les elits».
/* JS para menú plegable móvil Divi */