.

.

TOTS 21

Imatge del ple telemàtic d’aquest matí.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha defensat sense fissures aquest matí la intervenció de la Guàrdia Urbana durant la nit passada, negant l’existència d’un atropellament d’un manifestant que reclamava la llibertat de Pablo Hasél per un cotxe patrulla. Ho ha fet durant el plenari ensenyant dos vídeos gravats en els quals es veu tant el llançament de pedres al vehicle per part dels participants en la protesta posterior a l’incident com la seqüència dels fets. «Es pot veure com com una persona s’enfila per damunt del cotxe, que estava reduint la velocitat, en una actuació imprudent. Ho corroboren els vídeos i no veig cap motiu de crítica a l’actuació de la Guàrdia Urbana», ha afirmat el batlle, que ha lloat l’actuació «professional» dels agents. «Aturar el cotxe i baixar podria haver acabat amb una situació molt complicada, i la forma amb què va actuar la Guàrdia Urbana és la més prudent que es podia adoptar. Quan els funcionaris fan la seva feina sense afegir ni un punt de tensió, es mereixen tot el suport del consistori», afegia.

Tant ell com el portaveu d’ERC, Xavi Puig, han puntualitzat que el vehicle policial es dirigia a assistir a un company motorista del cos que es trobava exposat en una situació complicada en un tall de carrer. «»No tenim cap respecte per la sentència contra Pablo Hasél. Pensem que és una vergonya molt gran. Però ens preocupa la facilitat de criminalització tant dels que protesten com de la policia», assegurava Puig. «Es pot veure que no estem davant la primera hipòtesi que va circular, que parlava de l’atropellament d’un manifestant, sinó que es veu clarament om aquest interfereix intencionadament el pas del vehicle». El republicà ha demanat «empatia. Si els agents s’haguessin aturat haurien acabat envoltats».

Socialistes i Ciutadans han agraït el suport de l’equip de govern als funcionaris municipals, si bé els primers han lamentat la manca d’una condemna ferma dels actes violents (amb crema de contenidors inclosa) i el segon han lamentat que els partidaris de Hasél, «després d’encendre el foc no saben com apagar-lo». Des del PP s’ha atacat directament la figura del raper, recordant les seves sentències i l’obligatorietat de fer complir la llei desvinculant-t’ho del debat sobre la llibertat d’expressió.

La CUP ha reclamat per la seva banda un informe oficial, ha volgut desacreditar el vídeo on es veu l’actuació del manifestant perquè «està a càmera lenta» i ha afirmat que va acabar a Urgències i, per tant, cal considerar-lo com ferit, «No pot ser que la policia atropelli un manifestant i es doni a la fuga», han assegurat des de la CUP.

J.S.