.

.

TOTS 21

Patrícia Anton aquest matí. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Patrícia Anton aquest matí. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

La regidora de comerç i presidenta d’ESPIMSA, Patrícia Anton, ha contestat aquest matí les declaracions del membre del Consell d’Administració de la mateixa empresa, i regidor del Grup Municipal de CiU, Xavier Quintana, qui parlava de “falta de transparència” sobre la situació actual de les obres del Mercat.

Anton ha defensat aquest matí durant una visita d’obres per a la premsa que “no és cert que no siguem transparents, cada cop que sen’s ha demanat informació l’hem proporcionat” a la vegada que assegura que Quintana, “com a membre del consell d’administració que és, té constància de cada moviment”. I és que el regidor de CiU havia denunciat que Patrícia Anton, “es nega a facilitar la documentació relativa a l’estat del finançament de les obres que es va sol·licitar fa una setmana”. Un fet que ella ha excusat dient que “jo estava fora d’Espanya i en quan he tornat he mogut fils per facilitar-li la informació que no és un foli sinó un totxo”, titllant de “populisme” l’actitud de Quintana.

CiU a més ha sol·licitat una visita d’obres que es tancarà sense problemes quan vulguin fer-les ha comentat Anton. Sobre que l’empresa està a punt de fer fallida, la regidora declara que “no és res de nou, som conscients del problema. Hi ha una nova llei que ens obliga a mantenir les empreses municipals sense dèficit i treballem amb plans d’ajustament per a què l’empresa es pugui mantenir i en cas que no fos possible, ja que el Mercat Central i el de marxants són serveis públics ho absorbiria l’Ajuntament”. Tot i així remarca que “treballem per a què no es doni el cas”.

CiU recorda que l’alentiment de les obres era ‘més que previsible’

“El nou retard en les obres del Mercat Central i les excuses esgrimides aquest dimarts per la Regidora de Comerç  i Presidenta d’Espimsa, Patricia Antón, són un nou símptoma de l’evident descontrol financer  i manca de previsió en la gestió de l’actual equip de govern”. En aquests termes s’ha expressat el regidor convergent i membre del Consell d’Administració d’Espimsa, Xavier Quintana.

Des de Convergència i Unió es recorda que al llarg d’aquesta legislatura s’ha denunciat públicament i en reiterades ocasions la falta de finançament de les obres i el corresponent retard que aquestes patien. La setmana passada CiU va demanar l’estat dels comptes d’Espimsa i una visita d’obres al Mercat però de moment no ha obtingut resposta per part de la regidora.

CiU etziba que la “mala gestió” en la reforma del Mercat Central va començar en l’anterior legislatura amb Esquerra Republicana i ara “ha continuat i ha augmentat per arribar a una situació extrema però només es culpa a Madrid per no aportar els 8 milions d’euros que el propi equip de govern, amb el Sr. Ballesteros al capdavant, ha estat incapaç de gestionar i aconseguir”.