.

Daniel Cid, a l’esquerra. Antonio López, a la dreta, durant la moció de censura contra ell a l’Ajutament del Catllar. Fotos: Cedida / Tarragona21

Patata calenta per als òrgans de direcció dels socialistes a la regió i a la comarca En dues setmanes decidiran un serial que porta dos anys obert i qui ningú ha tancat definitivament: quin dels dos candidats postulats des d’aleshores, Antonio López o Daniel Cid, presidiran el Consell Comarcal del Tarragonès. Al juliol s’ha de fer el relleu de la presidència en virtut del pacte de govern PDECAT-PSC.

Fonts socialistes donen per fet aquests dies que Antoni López serà finalment l’elegit, però la direcció comarcal del partit ho ha desmentit a Tarragona21 afirmant que la decisió encara no està presa i es busca “una decisió col·legiada”. Antonio López és exalcalde del Catllar, d’on va ser foragitat fa justamet un any per una moció de censura capitajenada per CiU i ERC, mentre que Daniel Cid és alcalde de Vespella de Gaià.

“Es prengui la decisió que es prengui, som conscients que no agradarà a tothom”, ha expressat de manera clara el màxim responsable de l’executiva comarcal del partit, Salvador Ferré. La decisio es prendrà “després d’escoltar tothom, els òrgans i els consellers comarcals i amb consens”, ha destacat Ferré. “No podem satisfer a tothom, però s’haurà de prendre una decisió”, ha subratllat.

Fa un temps va córrer l’opció que la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i consellera comarcal, Begoña Floria, podria ser el relleu, però l’opció no ha acabat quatllant i es dóna per descartada.

La decisió de qui exercirà el relleu “s’havia d’haver pres fa dos anys, després del pacte que CiU i el PSC van signar al Consell Comarcal, i no deixar-ho per més endavant”, ha continuat Ferré.

Nous dirigents

Fa dos anys Ballesteros dirigida la regional del PSC i Carles Castillo, la comarcal. Tots dos càrrecs han estat renovats i al capdavant de la regional hi ha Roc Muñoz, alcalde de La Canonja, mentre que al capdavant de la comarcal hi ha Salvador Ferré, primer tinent d’alcalde de La Canonja. El ‘looby’ canongí, per tant, domina bona part del PSC a Tarragona.

No es veuen en el compromís d’haver de mantenir pactes anteriors, però sí que haguessin desitjat que s’hagués solucionat el cas abans. Aquest ha estat el primer ‘marron’ que Roc Muñoz i Salvador Ferré s’han trobat en arribar als seus respectius càrrecs.

Antonio López ha repetit per activa i per passiva el darrer any que ell té el compromís del que aleshores era el primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i de l’actual alcalde de la Seva i home fort del PSC, Josep Masdeu: “Van dir públicament al Catllar, en la moció de censura, que jo seria president del Consell Comarcal”, ha afirmat en declaracions a Tarragona21. El partit valora la seva trajectòria, el fet que va ser alcalde fruit de la victòria electoral en un municipi destacat. Ell mateix considera que situar-lo al capdavant del Consell el catapultaria d’aquí als propers comicis locals.

L’opció López venia d’una assemblea de regidors del partit quan Carles Castillo era president comarcal i es negociava el pacte amb CiU. Aquest va proposar-lo, però un militant de Vespella va demanar que fos Cid. A partir d’aleshores es va decidir posposar la decisió

Al seu torn, Daniel Cid és també un valor subratllat pel partit, que a més s’ha postulat des del principi per ocupar el càrrec rotatori i disposa de majoria absoluta al seu municipi. Ni un ni l’altre accepten quedar-ne al marge. En el cas de Cid, a més, militants de Creixell van deixar-li pas al Consell amb el benentès que acabaria sent president. Tarragona21 no ha pogut localitzar Daniel Cid per explicar la seva versió.

Antonio López és actualment portaveu del PSC al Consell Comarcal i conseller del mateix. Daniel Cid, al seu torn, és vicepresident del Consell Comarcal i porta molts anys com a conseller. Coneix molt bé l’organisme.

El Consell Comarcal és presidit per Pere Virgili (PDECAT), alcalde de Roda de Berà. El recanvi s’hauria de fer al juliol, previsiblement a finals de mes, en un ple extraordinari. Es preveu també que en un ple anterior es produeixi un recanvi de consellers de diferents partits, un fet habitual a l’ecuador dels mandats del Consell.

J. Garcia