.

Un instant del partit

El Nemser TGN Bàsquet va sumar una victòria molt important contra un rival, el Viladecans, que només es va presentar amb 8 jugadores. El conjunt lila va ser el gran dominador del partit però poc a poc el Viladecans va anar guanyant confiança en la segona meitat i, fins i tot, va tenir el partit a les seves mans però les pèrdues de pilota, un parell de bones accions ofensives locals, una tècnica en contra i l’efectivitat en els tirs lliures de l’equip lila ho van impedir.

El matx es va disputar després de la presentació d’equips del TGN Bàsquet Club i el pavelló del Sagrat Cor era a vessar. Era el dia en què el flamant fitxatge del club lila, Ester Farré, debutava davant la seva nova afició (ja havia jugat alguns minuts en el partit de la jornada anterior contra el Lluïsos de Gràcia). Farré va fer un bon matx, tot i portar només tres setmanes amb l’equip i el seu concurs va ser fonamental pel triomf. La pivot tarragonina va aportar punts -sobretot en la primera meitat-, intimidació, rebot i, sobretot, fixació de la defensa rival, un fet que va permetre la resta de jugadores del TGN Bàsquet tenir més espais en atac estàtic. Pel bàndol local també cal destacar l’aportació d’Anais Muñoz, màxima anotadora del seu equip i que està fent un gran inici de temporada.

La primera meitat va ser de domini local. El Nemser TGN Bàsquet, amb la seva clàssica pressió a tota la pista, va poder recuperar pilotes i, en l’atac estàtic, la seva intensitat li va servir per gaudir de diferents avantatges en el resultat (13-6 en el minut 5, 27-20 en el minut 15 i 33-26 al descans). En aquests primers 20 minuts van destacar, en l’apartat anotador, Muñoz (12 punts) i Farré (8). Amb tot, la diferència semblava massa petita vist el que ambdós equips havien fet en la pista. Les pèrdues de pilota de les locals i les errades en alguns tirs fàcils (fins i tot contraatacs)  els van impedir gaudir d’una avantatge més clar.

En la segona meitat, el Viladecans va mostrar la seva millor cara. Amb un joc estàtic molt ben estructurat, les visitants anotaven amb relativa facilitat al mateix temps que la seva defensa col·lapsava l’atac lila (41-40, minut 27). El partit va entrar en una fase de gran igualtat. El Viladecans havia agafat molta confiança i cada cistella valia el seu pes en or. Així, les del Baix Llobregat es van posar per davant en el resultat per primera vegada (48-49, 8:50 pel final del matx) i la por a una desfeta com la setmana anterior, on un partit que estava guanyat es va perdre en els últims deu minuts, va aparèixer.

El Nemser TGN Bàsquet no va abaixar els braços, va buscar a Farré com a referent interior i només les errades en triples clars impedia la remuntada. Per contra, els tirs de tres punts entraven del costat rival (55-58 a 1:40 del final).En aquest moment, els tirs lliures i les pèrdues de pilota van ser claus. El Viladecans en va perdre una amb 60-58 a 55 segons el final. I després de fallar un atac, Balcells va ser castigada amb falta tècnica per protestar una decisió arbitral. Muñoz no va fallar i en la jugada següent, Vilamajor, amb dos tirs lliures més, va sentenciar (63-58). A la desesperada i sense gairebé temps, el Viladecans va anotar. Muñoz, amb el rellotge a zero, i des de la línia de personal, va certificar el 65-60 final.

Nemser TGN Bàsquet (65): G. Fort, O. Fort (7), Vilamajor (12), Garcia (5), Farré (13) -cinc inicial-. Muñoz (17), Piñol (4), Villegas (2), Martínez (5), Martí i Gómez. 4 triples: 2 de Muñoz i Vilamajor. 23/28 tirs lliures. 15 faltes.

Viladecans (60) Gràcia (26), Bermejo (6), Balcells (4), Guerrero (12), Peropadre (2) -cinc inicial- Màrmol (6), González i Rodríguez (4). 2 triples de Màrmol. 7/13 tirs lliures. 21 faltes. Eliminades: Bermejo (39′) i Balcells (40′).

Parcials: 20-14, 13-12, 15-19, 17-15.

Àrbitres: Roset i Garcia.