.

.

TOTS 21

Imatge de l'exterior de l'edifici que va contenir el reactor nuclear

L’esplanada davant de la central de Vandellòs I ha estat l’escenari triat per diverses entitats ecologistes, el sindicat CGT i ICV i CUP (amb representants locals) per recordar l’accident que va patir el centre avui fa 25 anys. Els participants, en boca del coordinador de la campanya de commemoració de l’accident, Eloi Nolla, han insistit que és “necessari i urgent” marcar un calendari de tancament de les centrals nuclears a tot l’estat espanyol.

Nolla també ha apuntat que seguir apostant per l’energia nuclear és “mirar cap enrere” i que “necessitem mirar endavant”. L’acte d’aquest diumenge ha consistit en uns funerals simbòlics i una ofrena floral al qual han assistit gairebé un centenar de persones.

Eloi Nolla ha explicat els motius pels quals creuen que s’han de tancar les nuclears, amb un calendari pactat amb tots els agents socials, polítics i econòmics. D’una banda, per “la perillositat que impliquen”, i de l’altra, perquè “econòmicament no hi ha una viabilitat per aquests centres”. A més, ha recordat que durant tot aquest any, i en el marc de la campanya ’25 anys aniversari de l’accident Vandellòs I’, han “desmuntat” les mentides tant de l’estat espanyol com del Consell Assessor de Transició Nacional.