TOTS 21

Durant el 2020 el centre comercial Parc Central, centre de referència a Tarragona, va organitzar la primera campanya de donació de sang en un centre comercial coordinant-se amb el Banc de Sang i Teixits de Tarragona (BST, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya) aconseguint grans resultats gràcies a la participació dels tarragonins. Per això, el passat 11 de febrer, el centre comercial i l’entitat del Departament de Salut van organitzar una nova campanya de donació de sang i plasma en la que hi van participar donants tarragonins/ines, així com retailers i empleats del centre.

En aquesta ocasió, la campanya de Parc Central va aconseguir un total de 43 donacions de sang, 4 oferiments (voluntaris que finalment no van poder donar) i 6 donacions de plasma. Resultats molt positius que ajuden a la lluita contra la Covid-19, la seva investigació i cura pels pacients diagnosticats amb el virus i altres patologies. Gestos que, a la vegada, que contribueixen a descongestionar el sistema sanitari català.

Tots els voluntaris van sol·licitar cita prèvia a través del web www.donarsang.gencat.cat, de manera que s’evitaven aglomeracions. Així mateix, el centre comercial es va equipar per seguir les mesures de seguretat establertes: distància mínima entre persones, un espai per a la desinfecció de mans tant a l’arribar com al sortir, bona ventilació, il·luminació de tots els espais, garantits així la comoditat per als donants i personal sanitari.

Tant Parc Central com l’entitat BST van argumentar que aquesta campanya va ser un èxit, destacant el nombre de nous donants que es van captar i la resposta positiva per part dels donants ja recurrents.

Redacció