.

.

TOTS 21

Pablo Casado, amb el cap de llista per Tarragona, Jordi Roca. Foto: ACN

El líder del PP, Pablo Casado, ha reptat el president espanyol i cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez, a un cara a cara «quan vulgui, com vulgui i on vulgui» després que hagi accedit a debatre a TVE amb els representants dels partits amb més presència al Congrés.

«Esculli la televisió, el format, el presentador i els blocs, però doni la cara. No sigui tan covard», li ha dit a Tarragona. Segons Casado, Sánchez no vol debatre perquè «ha pactat un indult amb els colpistes», en al·lusió als independentistes catalans, i no vol reconèixer-ho.

També ha advertit d’un pacte postelectoral del PSOE i el sobiranisme i ha afegit que Catalunya «mai ha estat independent» i que, si ell és president, tampoc ho serà.

Sánchez ha elegit finalment celebrar el debat a quatre amb els líders del PP, Cs i Unides Podem, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias, a TVE, un cop la Junta Electoral Central (JEC) va suspendre el que havia de tenir lloc el 23 d’abril a Atresmedia amb la presència també del cap de llista de Vox, Santiago Abascal. Casado ha aprofitat un acte electoral a Tarragona per instar Sánchez a participar també en un cara a cara «amb l’única alternativa sensata» al PSOE i que «li treu 50 escons al Congrés», en referència al PP. Per això, ha explicat que ell vol anar tant als dos debats com a un cara a cara com el que havia proposat Mediaset. «S’ho mereixen els espanyols, que tenen dret a tenir un debat entre els dos únics candidats que poden ser president».

Casado també a respost a uns veïns que han improvisat una breu cassolada des d’un balcó proper a on es feia l’acte del PPC, que ha comptat amb el president del partit, Alejandro Fernández, i amb el cap de llista per Tarragona, Jordi Roca. Ha recordat les paraules de l’agent dels Mossos d’Esquadra que va dir que «la república no existeix» i ha afegit: «Visca la Catalunya espanyola i l’Espanya orgullosa de Catalunya». Per al líder popular, l’independentisme «reivindica la història més tenebrosa». «Diuen en pancartes que tan de bo vingui Terra Lliure i ens matin», ha afirmat.

El presidenciable conservador, que fet un repàs a les propostes sobre habitatge que duu el PP en el seu programa com l’eliminació de certs gravàmens i una llei contra l’ocupació il·legal de domicilis, ha demanat «descartar la rauxa» i recuperar «el seny» català. «Sembla que és normal que trenquin el nas a una dona per treure un llaç groc o que jo hagi de venir amb escolta a Catalunya», una situació que ha titllat d'»apartheid».

ACN. Gerard Artigas