.

.

TOTS 21

Portada d'Invasió de camp, d'Òscar Ramírez

Portada d’Invasió de camp, d’Òscar Ramírez

Invasió de camp (Silva Editorial, 2015) és el darrer llibre del periodista Òscar Ramírez. L’obra és un recull de poemes, aforismes i pensaments lleugers: un nou exercici d’agricultura mental, de pagesia emocional que es configura amb pensaments vitalistes i reflexions sobre la vida. Ramírez el presentarà divendres 6 de març, a les 8 del vespre, al Cafè Metropol de Tarragona.

Aquesta obra parla sobretot de necessitats que ens envolten cada dia: la de compartir amb els altres però també buscant espais de solitud, la de sortir endavant amb fortalesa sent conscient de les pròpies febleses, la de somriure a la vida malgrat que aquesta insisteixi en girar-te sovint l’esquena. També es parla de l’amor, de la mort, dels petits gestos, dels paisatges nous, de les persones i dels seus hàbits. Tot plegat, emocions i situacions envaeixen el nostre camp vital.

D’aquí ve el títol del llibre i també la seva curiosa portada. La foto està feta en una illa italiana el setembre de 2013. Una figa d’Índia (o de moro) cau de la seva figuera, de cop i volta, al mig del paisatge de l’autor quan intentava captar amb la càmera únicament el mar i la zona de costa. La figa fa la invasió del camp visual tot reclamant l’atenció del moment. La resta de la història ja us la podeu imaginar.

Òscar Ramírez Dolcet

Reusenc de naixement des de fa 43 anys, tarragoní d’adopció i resident a la Canonja. Fa més de 25 anys que va començar en el periodisme, ofici que l’enamora i viu amb passió. Ha treballat a ràdio, a televisió, premsa escrita i gabinets de premsa. Durant tots aquests anys ha rebut diversos reconeixements com el Premi de Comunicació Ciutat de Tarragona 2004. Ara té una empresa de comunicació que es diu Avanti on fa de tot menys avorrir-se.

És un amant de les xarxes socials i té perfil obert a quasi totes elles. Necessita aprendre cada dia i exercir d’opinador. Ha escrit milers d’articles entre les columnes d’opinió fetes a diversos diaris i els textos del seu blog personal que va obrir el 2007. Aquest és el catorzè llibre que escriu comptant els que signa sol o en companyia d’altres autors. De poemes, pensaments breus i aforismes ha publicat Esperando la ausencia (2010), Pensaments lleugers (2010), Aforo Completo/Tutto al completo (2011), Agricultura Mental (2013), Cafè Nuage (2013) i Invasió de camp (2015).