.

.

TOTS 21

L'alpinista Òscar Cadiach

L'alpinista Òscar Cadiach

Òscar Cadiach ha iniciat aquest divendres el descens fins al Camp 2 del Broad Peak, després de fer nit al Camp 3. Ara estan a uns 6.400 metres, arribant a aquest camp d’altura, informa Tarragona Ràdio. L’acompanyen Oriol Ribas, que encara no sabem si va poder fer cim, Jesús Morales, que sí que va coronar el Broad; la metgessa Anna Pujol i Joan Marc Flores.

Sembla, doncs, que s’esvaeix la possibilitat de fer un segon atac al cim, aprofitant la curta finestra de bon temps.

Des de Camp Base de l’alpinista de l’expedició Jordi Cardona, Ester Ginés confirma que ja han iniciat aquesta baixada de la muntanya.

Cadiach ha passat aquesta nit al Camp 3, a uns 7.000 metres, ahir es van retirar a tant sols 22 metres del cim.

Un cúmul de factors adversos podrien haver provocat aquesta decisió, com l’excés de fatiga acumulada per la forta i llarga ascensió, diu l’emissora. Això va acabar ahir amb les expectatives de l’alpinista de convertir-se en el primer català en coronar els 14 vuitmils principals del planeta.

Bons amics de Cadiach, com l’himalaista de Valls, Jordi Magriñá, asseguren que si pot recuperar les condicions físiques òptimes, farà un segon intent. Amb tot, aquesta possibilitat va perdent força tot i que no es pot descartar. No seria la primera vegada que l’alpinista fa un segon intent, remuntat novament la muntanya des de Camp Base.

Cadiach, Pujol i Flores van arribar a trepitjar ahir a mig matí els 8.025 metres de la muntanya, van abandonar al fals cim del Broad Peak. Hores abans, a les 6:15 del matí -hora nostra- Jesús Morales, alpinista de la UEC d’Horta i company d’expedició de Cadiach, coronava el vuitmil.