.

.

TOTS 21

Jordi Savall, saludant l’alcalde de Vila-seca

L’Auditori Josep Carreras ha presentat avui la Gala Benèfica que oferirà, el divendres 21 de desembre a partir de les 21.00 h, el conjunt musical Orpheus XXI, creat pel mestre Jordi Savall. Aquest concert extraordinari, que pren el nom de Música per la Vida i la Dignitat,està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i rep la col·laboració de l’Obra Social «la Caixa», també comptarà amb una fila zero de l’esdeveniment per tal d’aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

La roda de premsa ha estat presidida per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat del mestre Jordi Savall; Alexis Gómez, director d’Institucions de “CaixaBank” a Tarragona; Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i Josep M. Pujals, president de la Fundació Auditori Josep Carreras.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l’any 2002 amb l’actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta i María Bayo; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu i la gran veu del cante flamenc, Estrella Morente.

En el setzè aniversari de la creació de l’Auditori Josep Carreras, Orpheus XXI oferirà aquest tradicional concert benèfic amb destí a la lluita contra la leucèmia que duu a terme la Fundació Josep Carreras. Orpheus XXI, creat a iniciativa del mestre Jordi Savall, està integrat per professionals i joves estudiants, tots ells músics immigrants i refugiats procedents de diversos països, essencialment de la mediterrània. “D’una tragèdia humana, n’hem creat una oportunitat, un conjunt musical que ens posarà en escena música que prové de diverses tradicions”, en un concert on “es demostra que quan la gent s’entén fent música, els problemes desapareixen”, ha afirmat el mestre Savall.

La seva proposta musical posa en valor les músiques i les tradicions de diversos països de la conca mediterrània. Un viatge que portarà al públic de l’Auditori a Armènia, Síria, el Marroc, Israel i Turquia, a través dels músics que formen Orpheus XXI els quals “són grans professionals de la improvisació, perquè provenen de països on la música es treballa sense partitura” ha recordat el mestre.

Cal destacar que el mestre Jordi Savall oferirà un concert a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca el proper 1 de febrer del 2019, al qual s’hi podrà accedir amb la mateixa entrada de la Gala benèfica del proper divendres.

Per la seva banda, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, qui ha qualificat a Savall com “l’autoritat mundial de la música antiga”, ha donat a conèixer diverses dades sobre l’oferta musical de l’Auditori, explicant que “des de la seva inauguració el novembre del 2002, l’equipament musical ja ha acollit 770 concerts i més de 238.000 espectadors”. L’alcalde també ha volgut destacar la importància del conveni signat amb l’Obra Social «la Caixa», que dóna continuïtat en la celebració de les gales, i la col·laboració amb la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, que fa créixer el valor de la gala i l’actitud solidària.

En aquest sentit, Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, ha agraït el suport de Vila-seca i «la Caixa» en accions solidàries com aquesta i ha volgut ressaltar que “les gales benèfiques a l’Auditori Josep Carreres són una de les accions solidàries més potents per la Fundació, ja que són actes de gran rellevància i amb continuïtat en el temps”.