.

Oliver Klein, al centre de la imatge, envoltat dels portaveus de l’equip de govern cambrilenc. Foto: Tarragona21/Tots21

L’alcalde de Cambrils i el seu equip de govern han fet balanç dels 100 primers dies de govern municipal en un esmorzar amb la premsa i en el que el mandatari, Oliver Klein, ha volgut subratllar que la moció de censura que fa quatre mesos el va dur a l’Alcaldia i va provocar el canvi de govern queda justificada pel ‘canvi de marxa’ a l’hora d’afrontar el dia a dia i els projectes de futur, a l’hora que en el nou full de ruta es treballa ‘amb diàleg, però amb decisió’. ‘No hem vingut per estar còmodes, sinó per accelerar els projectes, som en uns temps molt competitius. Volem que Cambrils sigui una ciutat reconeguda arreu, molt potent i relacionada amb el territori’. ‘Calia fer un gir important, un cop de força’, ha conclòs.

Un dels exemples senyera del canvi ha estat afrontar la remodelació de la Rambla Jaume I, la llarga avinguda central que serà reformada en una sola fase i en deu mesos de treballs al carrer, amb les molèsties que això comportarà. ‘Els anteriors ajuntaments no es van atrevir a afrontar-ho’, ha recalcat. Un altre exemple ha estat el Teatre Auditori, paralitzat en la seva execució de fa temps: ‘No pot ser no fer res durant anys i donar la culpa d’això a anteriors consistoris’, ha recalcat. El portaveu popular, David Chatelain, ha definit la situació de l’anterior mandat -d’ERC, Junt i la pròpia formació de l’actual alcalde, Oliver Klein, NMC- com la del ‘dèficit en la presa de decisions’.

El nou ajuntament es vol caracteritzar per afrontar en un any i mig del que queda de mandat redefinint i accelerant projectes importants de ciutat i buscant solucions a qüestions pendents que estaven encallades. “Amb 100 dies aquest govern està funcionant a ple rendiment i ha demostrat que en poc temps es pot donar un nou impuls al municipi”, ha afirmat l’alcalde. ‘Hem de ser favorables a que es generin iniciatives econòmiques a Cambrils’, ha subratllat.

L’alcalde ha posat tres exemples de la feina feta en només tres mesos. En primer lloc, una campanya de Nadal ‘diferent i més potent’ per atraure visitants i promoure el comerç. En segon lloc, ‘unes noves ordenances fiscals ja aprovades definitivament. I finalment uns pressupostos que consoliden la línia del nou govern amb projectes que s’han prioritzat per aquest any i mig’.

Entre els projectes més importants hi ha les obres de la Rambla Jaume I, que s’iniciaran a mitjans de febrer; l’avinguda de l’Esport, ja en procés de licitació; l’enderroc de l’estació de tren vella, “el nostre mur de Berlin” en paraules de l’alcalde, que impedeix a dia d’avui obrir Cambrils al mar; i els futurs nous passos provisionals a Cambrils Badia i al carrer Estrasburg amb la vista posada en el futur tramvia cap a llevant i el projecte de via verda cap a ponent. Un altre exemple del canvi que es vol visualitzar és el de l’estació: l’Ajuntament ha decidit enderrocar-la pel poc valor patrimonial que té i perquè fa de barrera amb el mar. La inversió, l’afrontarà el consistori i no Adif, que n’és el titular, ja que d’aquesta manera controlarà els temps. El calendari de les obres de l’Estat són sempre una incògnita.

Klein ha destacat també que en aquest 100 primers dies, el govern ha donat resposta a una vella reivindicació cedint l’antic local de la televisió a les entitats de l’Eixample Platja i treballa ‘intensament’ per resoldre temes pendents de fa molts anys com la finalització de les obres del Teatre Auditori amb una possible col·laboració privada. “No hem arribat buscant la comoditat, hem arribat per donar la cara, per escoltar i per prendre decisions”, ha assegurat l’alcalde.

En aquest sentit, Oliver Klein ha afirmat que un dels trets diferencials del nou govern és aquesta agilitat en la presa de decisions per poder executar amb eficàcia el màxim d’accions i projectes. L’alcalde també ha explicat que la diversitat de la nova coalició de govern “no ha estat cap obstacle per treballar conjuntament” perquè els uneix un objectiu comú que és millorar Cambrils, a diferència dels partits que el precedien, que “estaven més preocupats per quedar bé amb el seu partit i la seva massa social que pel municipi”. Klein ha definit com a ‘sincera i lleial’ la relació entre els socis de govern. Sobre l’acció política de l’oposició que fins fa quatre mesos governava -ERC i Junts-, Chatelein l’ha definida com a ‘visceral’.

La comunicació amb la ciutadania

Finalment, ha explicat que els primers tres mesos també han servit per recuperar la comunicació amb la ciutadania, les diferents entitats cíviques i veïnals, associacions econòmiques i empresarials (comerciants i FECAM), a banda d’iniciar una nova etapa amb els 411 treballadors i treballadores municipals, amb reunions periòdiques amb els caps de departament, habilitats nacionals i gerents d’empreses municipals i organismes autònoms. Tant Klein com els portaveus municipals han destacat la ‘professionalitat’ dels empleats municipals i el fet que no han trobat obstacles en el canvi de marxa que s’ha imposat.

Sobre el fet que Cambrils s’hagi quedat sense ajuts de la línia de subvencions dels Next Generation UE per a turisme sostenible -Salou rebrà sis milions d’euros-, l’alcalde ha afirmat que s’havia superat la fase tècnica, però que la decisió ha estat política. La sensació els darrers anys és que Cambrils no opta a determinades ajudes perquè és vista per les altres administracions com una ciutat potent, la tercera ciutat del Camp de Tarragona. En tot cas, considera que ara Cambrils treballarà amb més bones condicions de cara a la propera convocatòria.

Jaume Garcia