.

Un moment de l’arrencada del matx. Foto: Twitter Nàstic

El Nàstic manté les opcions de play off davant la darrera jornada a disputar el cap de setmana vinent. Un gol de Gerard Oliva a la mitja hora ha sentenciat l’encontre, que combinat amb la victòria de l’Andorra per 3-1 davant el Villarreal B, deixa els grana per davant dels tricolors i pendents de sumar un punt en la darrera jornada davant un Ibiza-Eivissa ja classificat. Els grana, de nou, han fet els deures.

Fidel al seu estil, el Nàstic començava mossegant al rival amb transicions ràpides i bones combinacions, que generaven ocasions ja de ben aviat. Al minut 6, una bona combinació de la davantera grana endegada per Brugui, donava opció a un remat franc de Gerard Oliva, que sortia fora.

Quatre minuts després, gran passada de la mort des de l’esquerra de Fullana arribant a la línia de fons, i tal com venia, rematava Bonilla i salvava José Juan enviant a córner. L’Alcoià ensenyava el nas amb un remat de cap forçat de Carbonell que anava fora. Responia al minut 17 Trilles, rematant de cap una entrada de falta de Bonilla.

Els grana generaven el joc per la banda esquerra, sortint amb la pilota amb Joan Oriol, notant-se l’absència d’Albarrán en banda dreta, i amb un Brugui que anava a més i un Bonilla perillós a les jugades a pilota parada. No obstant això, passades les dues ocasions primerenques, mandrejava la primer part amb poca vitalitat i molt conservadurisme i això podia donar opcions als visitants. Així seria durant cinc minuts; Suárez s’havia d’exposar a una sortida en un córner per evitar una rematada dels alacantins, que forçaven quatre córners consecutius. Mentre Nàstic i Alcoià empataven a zero, l’Andorra feia els deures i marcava el primer contra el Villarreal B, gol que apretava encara més les opcions de granes i tricolors. Duraria poca estona, però.

Superada la relativa angoixa dels atacs visitants, arribaria, al minut 30, el gol tan desitjat de Gerard Oliva, rematant a boca de canó un passi de cap en safata de Fran Carbia. Des del 30 de desembre no marcava el de Riudecanyes. No afluixava el Nàstic amb el gol i de nou una centrada de Bonilla generava perill. Moriria lna primera part on amb el poc que havia fet, el Nàstic en tenia prou.

El segon temps arrencava amb una nova demostració de perill de la parella Bonilla-Carbia, amb un remat forçat prop de la línea de fons del davanter. Els alacantins havien d’arriscar i ja als vuit minuts vivien un triple canvi. Dominava el joc un necessitat Alcoià, a qui la derrota el condemnava, tot i que sense generar ocasions. No agradava, però, el continu domini visitat perquè en algun moment es poria traducir en ocasions. Així seria.

En una de les poques sortides a la contra, Oliva fallava una bona ocasió a prop del pal curt. A la següent, l’Alcoià tenia finalment l’empat a les seves mans. Trilles salvava a boca de canó el que hagués estat un remat de gol de Mourad, posant la cama abans. El mateix Trilles salvaria de nou l’empat refusant un remat a gol dels visitants. Corria, ara sí, perill el Nàstic i en un córner, s’havia de salvar la situació amb dos cops de cap sengles remats dels alacantins. Movia banqueta Seligrat i Pol Ballesteros entrava per un lesionat Pol Domingo i Lasso ho feia per Brugui. Faltaven uns minuts finals que podrien ser d’infart amb la victòria mínima dels grana. No seria així i el gol d’Oliva seria determinant.

En la darrera jornada, El Nàstic visita un Ibiza ja classificat i l’Andorra viatja a Alcoià. Barça B, Nàstic i Andorra es juguen les dues places restants per accedir al play off d’ascens a Segona. El Nàstic depèn de sí mateix i un empat li val.