.

.

TOTS 21

El director general de Telefónica Catalunya, Kim Faura, i l’alcalde de Tarragona, Fèlix Ballesteros. Foto: Cedida

El director general de Telefónica Catalunya, Kim Faura, i l’alcalde de Tarragona, Fèlix Ballesteros a la presentació de la darrera empresa que s’ha convertit en patrocinadora dels jocs. Foto: Tarragona21

L’empresa Octagon, encarregada fins ara de la gestió del patrocini dels Jocs Mediterranis, podria perdre l’exclusivitat depenent de les xifres que presenti a l’organització a les pròximes hores.

Fins ara segons ha afirmat el responsable dels Jocs, Javier Vilamayor, ja s’han aconseguit 9 milions d’euros en patrocinis i es tenen tancades cinc empreses més que es presentaran les pròximes setmanes i que faran incrementar aquesta xifra. De fet s’espera que en aquests dos darrers anys serà quan entrin més empreses a participar del patrocini dels Jocs.

Aquest vespre representants d’Octagon i de l’Ajuntament es reuniran per conèixer quin és l’estat exacte dels patrocinis. De fet aquest 30 de juny s’han de definir quins són els objectius de captació de manera exacta i si aquests no arriben als 20 milions d’euros, Octagon podria perdre l’exclusivitat i es podria obrir a altres empreses el fet de la captació d’espònsors pels jocs.

Javier Vilamayor ha assegurat que “els patrocinis fins ara anaven relativament bé. Hi ha missatges que no ajuden però estàvem satisfets”. El mateix Vilamayor ha recordat que els avantatges fiscals per les empreses van des del 2014 fins al 2017 els dos anys sencers inclosos.

Pel que fa a la inversió de l’Estat, Vilamayor ha recalcat que “si un projecte com aquest no es mereix una inversió d’uns 15 milions d’euros per part de l’Estat, amb el retorn que tindrà i la imatge que donarà del territori, jo no en conec les raons. Això no és una festa d’aniversari, estem parlant d’una cosa sèria i totes les administracions ja saben quina és la seva aportació.

Vilamayor ha escoltat prèviament l’exposició i la postura del Partit Popular que ha estat el darrer en sumar-se en obrir debat dels Jocs.

Els Jocs a debat

Ningú pot negar que els Jocs Mediterranis són ja el tema central d’aquest començament de mandat. Després de la negativa de la CUP, les discrepàncies de CiU, la demanda de justificacions de Ciutadans i l’enquesta proposada per ERC, aquest cop ha estat el portaveu del PP a l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, el que ha obert la caixa dels trons.

Fernández ha etiquetat de “mentider” a Ballesteros per les seves declaracions on reclama l’aportació de 15 milions d’euros a l’Estat espanyol per al finançament dels Jocs.

Segons el portaveu del PP “no hi ha cap compromís signat amb l’Estat” i l’Ajuntament no té cap acord per a la construcció del centre aquàtic amb el Govern espanyol.