.

.

TOTS 21

Un dels dibuixos de Jujol. Foto: Cedida

El Jujol més desconegut brillarà amb llum pròpia aquesta tardor i es mostrarà en les II Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona ‘Els Pallaresos 1900’. Gràcies a la col·laboració de la família Fortuny, de Ca l’Andreu, l’Arxiu Jujol i la Penya Barça dels Pallaresos, podrem contemplar en tres espais diferents del poble obres del genial arquitecte que la majoria del públic mai las ha vistes, ni tant sols en fotografia.

Xavier Marcos, Director de les Jornades, comenta que «per a nosaltres i per a tots els amants de l’obra de l’arquitecte Jujol una gran satisfacció de mostrar, encara que sigui només per un cap de setmana, algunes de les peces desconegudes i disperses que hem pogut reunir per aquesta nova edició de les Jornades».

Segons Marcos, «serà una oportunitat per a contemplar alguns dels elements desapareguts del Teatre Metropol o de l’antic edifici del Col·legi del Sagrat Cor, així com d’alguns dels seus dibuixos de grans dimensions, inèdits per a la majoria de nosaltres».

Ana de la Cruz i Xavier Marcos. Foto: Cedida

«Comencem, poc a poc, a veure els primers resultats -afegia- d’una feina de recerca meticulosa i silenciosa que hem portat a terme al llarg de tot l’any per treure a la llum documents i obres inèdites de l’encara desconegut Jujol. Tanmateix la firma del Manifest Jujolià que es va signar durant les primeres jornades als Pallaresos ja està donant els seus fruits, amb la realització de convenis de col·laboració i treball conjunt entre diferents Ajuntaments jujolians”.

Marcos recordava que «ara fa uns dies van concloure el cicle de Tallers de Vestuari d’època, amb molt d’èxit de participació. Fins al punt que l’Associació de l’Afer de la Dona ha programat tot una sèrie de dies per confeccionar vestuari obert a tothom fins pràcticament a portes del cap de setmana final, els dies 4, 5 i 6 de novembre». Aquest fet «ens mostra la gran implicació del poble, de les seves associacions i del seu teixit comercial en aquestes Jornades i ens anima encara més a seguir treballant per aconseguir crear un producte genuí nostre, que ens identifiqui i ens projecti com un referent de la divulgació històrica modernista del país”.

Compte enrere, dons, per a donar el punt de sortida a tota una sèrie d’activitats prèvies a les Jornades i que començaran amb el II Cicle de conferències de temes modernistes el proper dimecres 28 de setembre i que s’allargaran fins a finals d’octubre.

Redacció