.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’alumnes del curs per obtenir el carnet professional de carretons elevadors. Foto: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

El període de matrícula per a l’oferta formativa que l’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (IDETSA) posa a l’abast per aquest 4t trimestre de l’any al Viver d’empreses és oberta. Les persones interessades a apuntar-se a aquesta oferta pensada per ‘ampliar el currículum dels alumnes i la seva formació dins dels sectors amb més potencial de creixement al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant’ han d’adreçar-se al Viver d’empreses, situat al polígon industrial Les Tàpies. També poden fer la preinscripció online, a través de la pàgina web www.idetsa.cat (a l’apartat ‘Formació’), en què hi ha tota la informació.

La nova oferta inclou una vintena de propostes. Entre aquestes propostes, hi ha accions formatives d’administració i màrqueting (preparació per a l’obtenció del nivell bàsic de l’ACTIC, és a dir, de l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació, amb el valor afegit que la prova oficial per aconseguir-la es pot realitzar també al Viver d’empreses d’IDETSA; i ensenyament d’eines de màrqueting digital 3.0); del món agrari (‘7 claus de la jardineria sostenible’) i d’obtenció de carnets professionals per al sector logístic (de carretons elevadors; de transpalet i de plataformes mòbils de personal).

Com a novetat, s’han programat uns nous cursos destinats al sector serveis i indústria (de comptabilitat analítica, de prevenció de riscos laborals en la construcció i el metall; i de les novetats de la llei de contractes del sector públic, sota el títol ‘Factures o vols facturar amb l’Administració Pública?’ ) i a la restauració (‘Porta la teva cuina a la Xarxa!’ i de manipulador d’aliments).

D’altra banda, IDETSA continuarà apostant aquest trimestre pels tallers relacionats amb el sector del comerç, tal com està previst en el pla de dinamització comercial del municipi; i amb l’orientació laboral i l’emprenedoria, segons ha destacat el regidor de l’àrea de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Garcés. Així doncs, s’oferirà una masterclass sobre aparadorisme i una sessió sobre ‘Marxandatge visual: organització del punt de venda i del producte’; i tallers de recerca activa de feina, de gestió de l’eina curricular d’IDETSA, de preparació de les entrevistes de feina; de finances per a no financers, de màrqueting i comercialització i d’eines de comunicació empresarial 2.0.

Formació ocupacional

A més, IDETSA, com a centre homologat de formació ocupacional, ha demanat al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya la possibilitat de tornar a oferir quatre cursos de formació ocupacional amb certificat de professionalitat: el d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, el d’Organització i gestió de magatzems, el d’Activitats de gestió administrativa; i el d’ Operacions de sistemes informàtics. Aquests cursos, que són totalment gratuïts per a l’alumnat, tenen com a finalitat millorar la capacitació i qualificació professional per afavorir la inserció laboral dels treballadors/es en situació d’atur.

Fins a finals d’any aquesta sol·licitud estarà pendent de resolució. Mentrestant, les persones interessades també s’hi poden apuntar.