.

.

TOTS 21

El nou centre cívic donarà servei a la zona compresa entre el barri Niloga, el carrer Ample, la carretera de Castellvell, el parc de Sant Jordi, la plaça de la Llibertat, i la zona del carrer de Doctor Robert i carrers adjacents. Foto: Ajuntament

El Govern de Reus invertirà el proper any 1 milió d’euros per la posada en funcionament del futur Centre Cívic Gregal, el nou equipament de la xarxa de centres cívics que es farà a l’antiga nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri de Niloga. Aquesta és una de les inversions destacades del Pla d’Inversions per l’exercici 2022, que preveu 19,5 milions d’euros, el de més pressupost que l’Ajuntament gestionarà dels darrers 10 anys. L’execució completa del projecte es completaria l’any 2023, ja que el finançament del projecte és plurianual, i el projecte executiu definirà el pressupost final del projecte que s’estima en 1,9 milions d’euros.

Aquest mes d’octubre s’adjudicarà el contracte per a la redacció del projecte executiu que inclou les obres d’adequació de la nau existent per a reconvertir-la en l’edifici del Centre Cívic Gregal. Aquest edifici forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus. També inclou les obres de la urbanització vinculada obligatòria que correspon a l’espai exterior a la zona de l’accés de l’edifici. La fase de redacció del projecte es portarà a terme en quatre i el govern preveu que la licitació de les obres es pugui portar a terme el proper estiu.

El projecte parteix de la previsió municipal, recollida al Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023, d’incrementar la xarxa municipal de centres cívics, i incorpora les aportacions de la ciutadania recollides durant el procés participatiu impulsat per la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals per al disseny del nou centre cívic.

Nou equipament al barri Niloga

El nou centre cívic donarà servei a la zona compresa entre el barri Niloga, el carrer Ample, la carretera de Castellvell, el parc de Sant Jordi, la plaça de la Llibertat, i la zona del carrer de Doctor Robert i carrers adjacents.

La nova instal·lació té com a objectiu general dotar el barri Niloga i el seu entorn d’un nou espai al servei de la ciutadania, de les entitats i de la comunitat per fomentar la vida associativa i la participació ciutadana.  “Amb aquest equipament millorem i igualem les oportunitats de poblacions amb més dificultats i l’atenció a la ciutadania amb un accés directe als serveis municipals pel barri”, ha explicat la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores

Per assolir aquest objectius, el projecte bàsic proposa, entre altres, les solucions següents:

  • Recuperar l’aire industrial en la imatge exterior de la nau, com a recordatori de l’esplendor que va tenir a l’època l’empresa del comerciant de vins, el Sr. José Boule (1860).
  • Obertura d’una nova plaça a la cantonada dels carrers de Castellvell i de Gaudí, que genera l’accés principal al centre cívic i un nou accés al col·legi. Aquest nou espai es ressalta amb una pèrgola urbana que completarà la façana de l’equipament.
  • Remodelació urbanística a l’entorn del carrer Castellvell: ampliació de voreres, reducció de l’espai viari amb un sol carril de circulació lenta i execució a la cruïlla amb el carrer de Gaudí d’una zona elevada de pas prioritari de vianants.

Un programa funcional, dividit en dues plantes, per desenvolupar la cartera de serveis pròpia de la xarxa de centres cívics.

El programa funcional previst a la planta baixa inclou un vestíbul-recepció, set despatxos, una sala de reunions, un espai de joc infantil i família, un office, un nucli de banys, les escales-ascensor, l’escala intermitja, un bar i sala polivalent. A la primera planta hi haurà dos espais de trobada, una aula taller amb magatzem, el casal de gent gran, l’aula de formació doble amb possibilitat de compartimentació individual, quatre despatxos, un nucli de banys, una aula cuina, l’aula informàtica, vestuaris i una aula d’activitat física.

Redacció