.

Un moment de la firma del conveni entre l'Ajuntament i l'Obra Social

Un moment de la firma del conveni entre l’Ajuntament i l’Obra Social

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i el director d’Institucions de la Caixa, Alexis Gómez, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la millora dels camins rurals i els boscos de ribera de l’entorn natural del riu Gaià.

Es tracta d’un conveni entre ambdues organitzacions amb una durada de 12 mesos, i una aportació econòmica de 2.800 euros, que té per objectiu recuperar i conservar els senders i espais naturals del tram baix del riu Gaià que afecten el terme municipal d’Altafulla mitjançant treballs forestals i de bosc de ribera. Segons ha l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, “les actuacions que es duran a terme permetran preservar i potenciar la vegetació de ribera mitjançant l’eliminació de flora al·lòctona invasora i la plantació d’espècies arbòries i arbustives autòctones, la retirada de matèria vegetal de les lleres per tal de millorar la circulació de l’aigua en cas d’avingudes i la realització de treballs silvícoles de millora per afavorir la recuperació del bosc de ribera existent”.

Per la seva banda, el director d’Institucions de la Caixa, Alexis Gómez, s’ha mostrat satisfet de col·laborar amb l’Ajuntament d’Altafulla amb qui ha reconegut que “hi ha una relació institucional excel·lent”. També ha remarcat la intenció de seguir col·laborant en aquestes actuacions i d’altres per un bé conjunt de la societat, i ha recordat que és el tercer any que es renova aquest conveni.

En concret, els treballs consistiran en retirar la flora exòtica invasora, principalment la canya, que és l’espècie més estesa en aquest sector. Per tal que l’actuació sigui un èxit, l’Ajuntament seguirà estassant els rebrots fins que aquests deixin d’aparèixer. A la vegada, també s’impedirà que rebrotin amb la plantació d’arbres de ribera com ara salzes i freixes, gràcies a l’ombra que aquests projecten.

Les actuacions inclouran la plantació d’espècies d’arbres i arbustos de ribera autòctons genèricament certificats i amb origen a la zona dels treballs, com són ara els freixes, salses o verns. Aquest factor és molt important per tal de no alterar les característiques genètiques de la vegetació de ribera.

A la vegada, els residus presents, com ara plàstics, runes i altres abocaments il·legals, es retiraran a mesura que es vagin trobant, i es portaran a l’abocador. El projecte té un doble objectiu: conservar i millorar els espais naturals fomentant, alhora, la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social.

A l’acte hi ha assistit l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el director d’Institucions de la Caixa, Alexis Gómez; la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau; el director de l’Àrea de Negoci, Miquel Costa, i la directora de l’Oficina de la Caixa a Altafulla, Asela Fort.

/* JS para menú plegable móvil Divi */