.

En categoria sub12, el Club Atletisme Tarragona va quedar classificat en 3a posició per clubs, una fita mai aconseguida fins al moment per cap categoria del club.

Aquest passat dissabte, a Castellar del Vallès, els atletes de l’Escola del Club Atletisme Tarragona van aconseguir penjar-se 9 medalles, tot un rècord per a l’entitat. D’aquestes nou medalles, 3 d’elles van ser d’or, 1 de plata i 5 de bronze.

L’atleta de categoria sub10 masculí, Quimey Izaga, va ser el primer en aconseguir el títol de campió de Catalunya en la prova dels 1.000 metres marxa, que tot i un final molt ajustat amb el segon classificat, va dominar la prova de principi a fi, amb un gran temps de 5 minuts 26 segons i 52 segons. Les altres dues medalles d’or van ser per als atletes de categoria sub12 Joan Sinfreu a la prova de salt d’alçada, després de superar el llistó en 1,37 metres, i per a Lluc Subirós al llançament de pilota, enviant l’artefacte fins als 36,96 metres.

La única medalla de plata va ser per a l’atleta de categoria sub12 Silvia Vicente a la prova dels 60 metres tanques, en que va recuperar posicions en els últims metres per acabar entrant en 2a posició amb marca personal, 9.99 segons. Silvia també es penjava la medalla de bronze en la prova dels 60 metres llisos, en la què també rebaixava la seva marca personal fins als 8.82 segons.

I les altres medalles de bronze eren per als atletes de categoria sub10 Jeroni Flores al salt d’alçada, batent la seva marca personal i deixant-la en 1,15 metres, i Paco Lorenzo als 60 metres llisos, qui també rebaixava la seva marca personal fins als 9.12 segons, i per a les atletes de categoria sub14 Laia Aldave al salt de perxa, també amb marca personal saltant per sobre els 2,40 metres, i per Martina Pomes als 150 metres llisos, amb una bona marca de 20.02 segons.

En la final de Catalunya amb més participació d’atletes liles, es van aconseguir també molt bons resultats i moltes marques personals per part de tots els atletes, com també ho demostren les 4es posicions dels atletes sub10, i tots ells amb marca personal: Paula Díez als 1.000 metres marxa, amb un magnífic temps de 6:02.23 minuts, Clara Ortiz de Landázuri al salt de llargada, a tan sols 1 centímetre del podi amb 3,36 metres, i Paco Lorenzo també al salt de llargada amb un gran salt de 3,70 metres, i de l’atleta de categoria sub12 Victor Jiménez que igualava la seva marca personal en 1,29 metres.

Alhora, cal destacat les 5es posicions d’Unai Ortiz de Landázuri als 60 metres tanques sub12 amb 10.03 segons (marca personal), de Júlia Suárez als 2.000 metres marxa sub12, amb un bon temps de 16:12.78 minuts i d’Eric de la Rosa, de categoria sub10, amb un gran registre de 3:30.71 minuts  i que també era 7è al salt de llargada amb un bon salt de 3,52 metres (ambdues marques personals)

En setena posició s’hi trobava Lluc Subirós al salt de llargada sub12, amb un únic salt de 4,25 metres, Joan Sinfreu al llançament de pilota, amb una nova marca personal de 30,36 metres, i Natàlia Sánchez a la llargada, amb 4,60 metres.

Pel que fa a la resta, Luana Izaga era novena als 60 metres llisos amb una marca de 9.15 segons, als quals cal sumar les desenes posicions de Jeroni Flores a la llargada amb 3,34 metres i de Pau Crespo (sub12) al llançament de pilota, amb 25,70 metres; la 11a posició d’Hugo Saiz als 80 metres llisos sub14, amb un temps d’11.03 segons; i la 12a posició de Joan Martorell al llançament de pes, amb un registre de 6,34 metres.

Destacar que en categoria sub12, el Club Atletisme Tarragona va quedar classificat en 3a posició per clubs, una fita mai aconseguida fins al moment per cap categoria del club.