.

Imatge d'arxiu del Centre de Normalització Lingüística

Imatge d'arxiu del Centre de Normalització Lingüística

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona té oberta la inscripció per a un curs de nivell D, que començarà el pròxim 14 de febrer i acabarà el 13 de juny. El curs de coneixements superiors (nivell D) s’adreça a persones que necessiten aprofundir en aspectes puntuals de la llengua catalana. Es treballen conceptes teòrics en un grau més alt que en els altres nivells, tot i que també es repassen continguts de domini pràctic de la llengua.

El programa del nivell D inclou sintaxi, fonètica i història de la llengua i altres continguts que ajuden a millorar tant l’expressió oral com l’escrita. A més, s’ofereix una titulació oficial.

El curs del Servei Local de Català de Tarragona té una durada de 90 hores i es fa de manera intensiva, és a dir, un dia a la setmana (divendres) durant 4 mesos (14 febrer-13 juny), de 15 a 21 hores. D’aquesta manera el curs s’adapta a les necessitats horàries de les persones que treballen o estudien altres matèries.

La formació complementària i específica que ofereix el CNL de Tarragona inclou també tallers de perfeccionament setmanals, de 10 o 20 hores, per millorar la redacció de textos, la fluïdesa a l’hora de parlar en català i els coneixements de gramàtica. Aquests cursos i tallers s’adrecen a col·lectius específics, organitzacions i a les persones amb intenció de millorar aspectes concrets de la llengua.

La matrícula es pot fer a la seu del CNL de Tarragona (plaça Imperial Tàrraco, 1, 2a planta), en horari d’atenció al públic (de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 18 hores, de dilluns a divendres).El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.