.

.

TOTS 21

Imatge de la lectura del manifest. Foto: Ajuntament

L’acte central per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones a Creixell és la lectura del tradicional manifest que any rere any denuncia les injustícies que pateixen les dones d’arreu del món. També és l’eix de les activitats que la regidoria i les entitats i col·lectius de la vila preparen especialment per aquest dia.

Per això aquest migdia s’ha fet aquest acte a la plaça Major de la vila. Hi ha assistit l’alcalde de Creixell Jordi Llopart, la regidora delegada de l’àrea de la secretaria de la dona i igualtat Chelo Picón així com també els regidors Jordi Moliné, Silvia Farrero i Jaime Serret. També hi han estat presents les representants del col.lectiu feminista creixellenc Papallones Liles i representants d’altres associacions i partits polítics locals així com veïns i veïnes.

La regidora delegada de l’àrea de la secretaria de la dona i igualtat, Chelo Picón, ha agraït la presencia a totes les persones assistents a l’acte.

La regidora Picón ha destacat que una quarta part de la població de Catalunya són persones de més de 60 anys i el 63% són dones. El maltractament a les dones grans és una violència normalitzada a vegades per la pròpia víctima i per la qual no s’ha fet massa en el temps.

Una altra de les violències que pateixen les dones, segons ha destacat la regidora, és la violència institucional, que és aquella que exerceixen les institucions públiques, com ara qüestion ar el testimoni, oferir informació inadequada, falta de formació de gènere, androcentrisme de la justícia, falta de voluntat política, etc.

En la lectura del manifest realitzat per dues noies de la vila, també s’ha destacat que cal construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que siguin font de salut i qualitat de vida per a totes les dones i tots els col.lectius oprimits d’aquesta societat.

Necessitem estendre la cultura dels afectes i les cures, necessitem vincles segurs, respectuosos i amorosos, en tots els àmbits de les nostres vides.

A la finalització de la lectura del manifest, s’ha fet la dinàmica «Alcem les mans vioetes» que ha consistit en pintar.se les mans de lila i deixar l’empremta en un mural.

Els actes del 25N a Creixell continuen fins el proper dilluns 29 de novembre i podeu trobar tot el programa a: www.creixell.cat

Redacció