.

.

TOTS 21

Imatge de la parada que té l’empresa de Joan Roig, Unifauna.

“Tinc 69 anys i en porto 49 en aquest negoci. I encara és hora ara que algú de l’Ajuntament em digui que aquest divendres no podré fer el que he fet sempre al mercat de la Rambla de Tarragona”. Joan Roig i la seva empresa, Unifauna, és una de les afectades per la decisió presa pel consistori en plenari que impedeix la venda ambulant d’animals. “I això malgrat tenir tota la documentació que m’exigeix la Generalitat. Des de la llicència de nucli zoològic fins a la del centre de cria”. El seu fill, del mateix nom, recorda que “tot va començar quan una noia de 19 anys va venir a la parada que tenim i va treure una fotografia amb el mòbil. Després va iniciar una campanya de recollida de signatures al Change.org i al final s’ha acabat així. El més curiós és que des de llavors fins ara no hem tingut cap inspecció municipal per comprovar si el que deia aquesta noia era cert. Ens ha sorprès a tots”.

El daltabaix econòmic per l’empresa és important. “Heu de tenir en compte -afirma Roig fill- que nosaltres paguem cada trimestre a l’Ajuntament vora 900 euros per poder vendre animals tres dies a la setmana i només als matins: dimarts i dijous a la Rambla i diumenge a Bonavista”, on també posen paradeta altres dues empreses que es dediquen al mateix. “Si no ens permeten vendre, perdrem entre el 60% i el 70% dels nostres ingressos, perquè aquests són els tres millors mercats que tenim. És un perjudici brutal. El que no entenem tampoc és perquè no es posen en la venda d’animals a les botigues. Les condicions en les quals viuen són pitjors”.

El pare recorda que “a l’inici de l’any, i quan vaig anar a renovar la llicència, des de l’empresa municipal que regula els mercats de Tarragona ja em van deixar anar que hi havia una campanya en aquesta línia. Però oficialment ningú em va dir res, ni tan sols quan es va aprovar un reglament el passat gener previ a la votació de la setmana passada que ho regulava. Me’n vaig assabentar gràcies a un amic de l’Ajuntament, que me’l va passar. Jo vaig presentar al·legacions i encara ara no m’han respost”. Roig no creu en la possibilitat de “demanar indemnitzacions. De què em serveix? Jo he de continuar amb el negoci”.