.

La Vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, ha explicat que “la reactivació de l’eix comercials els ravals i relligar-los amb zones properes com el barri del Carrilet és una de les prioritats d’aquest Govern”. Foto: Ajuntament

La regidoria d’Empresa i Ocupació ha presentat el projecte Reus Espais Vius amb l’objectiu de dinamitzar l’eix comercial dels ravals de Robuster i de Sant Pere, un projecte inclòs al Pla de Reactivació Econòmica i Social de la ciutat i que té com a punt de partida la reactivació dels espais comercials buits.

Amb una metodologia pròpia basada en l’aplicació estratègica d’idees innovadores, actua amb la finalitat de provocar una transformació positiva en un espai o una zona en benefici d’emprenedors, propietaris de locals i també veïns i visitants.

La Vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, ha explicat que “la reactivació de l’eix comercials els ravals i relligar-los amb zones properes com el barri del Carrilet és una de les prioritats d’aquest Govern”. Per Llauradó, “la dinamització dels locals buits vol ser un eina de revitalització econòmica urbana, incidint en la necessitat i la problemàtica detectada durant els darrers anys atès el tancament de negocis situats en locals de les principals zones comercials”.

Darrere d’aquest projecte hi ha l’empresa BB Intervencions que entenen l’espai en desús com una oportunitat des d’on repensar el territori, la ciutat, i les necessitats de les persones que l’habiten. La mateixa empresa va desenvolupar un cas d’èxit a Vic que va comportar la revitalització d’un barri amb l’obertura de 22 negocis comercials relacionats amb el sector de l’artesania, la creativitat i l’art.

En el cas de Reus, l’estratègia pretén implementar negocis d’impacte positiu sobre les persones i el medi ambient. Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, ha explicat que “en aquests moments hi ha 25 locals buits als ravals de Robuster i de Sant Pere i volem canviar aquesta realitat. Volem passar d’uns espais buits a uns espais vius”.

La zona d’actuació del projecte s’ha escollit per la seva proximitat al centre de la ciutat, amb una capacitat d’atracció de gent important i que, a la vegada, té un percentatge considerable de locals buits. La voluntat de l’Ajuntament és poder ampliar les zones d’actuació si el model funciona.

A través del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus es posa a disposició una partida de 150.000 euros destinada a donar ajuts als emprenedors i a subvencionar part de les millores en els locals per fer-los més atractius i adequar-los a les necessitats dels nous negocis.

A més, mitjançant un acord amb la regidoria de Cultura i Política Lingüística del consistori, s’ha previst una acció artística per decorar els aparadors i els interiors dels establiments mentre no s’omplin.

El pla de desenvolupament del projecte Reus Espais Vius preveu un període de 2 anys.

Redacció