TOTS 21

L’alcalde, amb el Consell d’Infants. Foto: Cedida

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va presidir ahir la constitució d’un nou òrgan que contribuirà a millorar la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques. Es tracta del Consell Municipal d’Infància, format per dotze estudiants dels diferents centres escolars de Salou. El Consell es va constituir, formalment, en sessió plenària, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Salou. L’objectiu de treball serà “la creació de propostes per tal d’assolir un Salou més sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

A l’acte d’ahir, també hi va assistir la regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, i el regidor de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, Hèctor Maiquez; així com membres dels equips directius de les escoles de Salou i les famílies dels nens i nenes que van ser escollits.

El Consell d’Infància és impulsat per l’àrea de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, amb la col·laboració de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència. Esdevindrà un espai on els infants de Salou podran exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees, pensaments i opinions, i proposar accions concretes per millorar la ciutat. Les propostes es faran arribar al Govern Municipal perquè aquest les tingui en compte. És una de les accions previstes per a la millora de la qualitat de vida dels infants de Salou.

El Consell d’Infància està format per nens i nenes de l’Escola Europa, l’Escola Santa Maria del Mar, l’Escola Salou, l’Escola Vora Mar i l’Escola Elisabeth, i compta amb un/a representant per línia del curs de cinquè o sisè de primària de cada centre educatiu.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va nomenar, en un acte solemne, els/les membres que passarien a formar part del Consell i va lliurar-los un pin institucional. El batlle va assenyalar que “des de l’Ajuntament de Salou sempre hem cregut que la participació ciutadana és un element essencial i fonamental de la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i del progrés de la ciutat”.

El regidor de l’àrea de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, Hèctor Maiquez, ha explicat que “el Consell d’Infància és una iniciativa que té com a objectiu conèixer les inquietuds dels infants de Salou de manera directa i, alhora, propiciar que coneguin la Corporació municipal i se sentin escoltats”.

D’altra banda, la regidora Julia Gómez ha manifestat que “gràcies a la creació del Consell d’Infància farem possible que els nens i nenes coneguin de més a prop com funciona l’administració pública i, especialment, l’Ajuntament de Salou”.