.

Els grana encadenen tres derrotes consecutives. Foto: Nàstic

El Nàstic clou un any per oblidar confirmant els pitjors averanys que s’havien vist les dues darreres jornades, amb una derrota davant un rival directe, l’Hércules, per 0-2, potser el pitjor contrincant que s’ha vist aquesta temporada al Nou Estadi. La derrota situa l’equip en lloc de descens.

Un Hércules al qui li ha tocat la grossa immerescudament, però gràcies a la ineficàcia local a l’hora de rematar i de donar facilitats defensives. Un rebot a la primera part i un gol a la contra al descompte, quan els grana treien el darrere córner del partit fent pujar a rematar el propi porter Bernabé, han finiquitat el partit de la impotència i segellat la tercera derrota consecutiva. S’han sentit per primer cop crits demanant la dimissió de la directiva.

Ni per dreta ni per esquerra el Nàstic ha pogut perforar la porteria de Falcón. Ha creat més ocasions i sobretot molta sensació de perill, des d’una arrencada fulgurant als primers minuts del partit. Se li veia una altra cara als grana, controlant el ritme del joc i marejant el rival amb bones triangulacions i centrades amb perill.

Així, al minut 11 ha pogut avançar-se en el marcador quan una triangulació genial ha donat opció a Jonathan Pereira, que Falcón ha evitat. Seguia l’atac i gol grana i Bonilla, al minut 19, llençava llepant el travesser un centre-xut que tal vegada era més centre que xut. Però poc a poc l’encontre començaria a equilibrar-se.

De manera immerescuda, els alacantins es trobaven amb un gol rebot. Una centrada des de l’esquerra era rematada per Borja al segon pal, que no se l’esperava. L’afició, que s’havia endollat de valent als primers minuts, com en les grans ocasions, ha vist com el mal fari de començar perdent es tornava a repetir fins i tot jugant un gran partit.

El gol ha deixat tocat el Nàstic i l’Hércules ha tingut els millor moments, sobretot a pilota parada. El Nàstic ha baixat pistonada de manera evident a la segona part i només ha ressuscitat els darrers deu minuts de partit, quan ha tret l’artilleria -Amang ha estat el millor- i ha convertit la defensa visitant en un frontó constant.

S’olorava l’empat, però ha estat l’Hércules qui en un córner a la desesperada i al minut 95 ha sentenciat en una contra de llibre, amb centrada des de la dreta perquè Rulo, gairebé sol, marqués amb un dribling previ fàcil. El Nàstic ha acabat atacant amb Gerard Oliva, Amang i Pedro Martín, en un exercici d’impotència preocupant.

Fitxa tècnica

Nàstic: Bernabé, Valentín, Goldar, Rodríguez, Bonilla, Viti, Márquez (Oliva 71′), Brugui, Ballesteros (Amang 56′), Pereira (Lolo Plá 79′) i Pedro

Hércules CF: Falcón, Felipe, Teo, Álvaro, Nani, Benito (Torres 73′), Miranda, Yeray, Moha, Borja i Carlos (A. Alfaro 78′)

Gols: 0-1, Borja (37′); 0-2, Rulo (95′)

Àrbitre: José Antonio Fernández Rodríguez, del comitè territorial de Galícia

Targetes grogues: Moha (21′) i Pedro (66′)